Pozdravljeni, Prijava

Paul Du Noyer

Paul McCartney: Pogovori (trda vezava)

V resnici nočem biti živa legenda. Glasbe sem se lotil, da mi ne bi bilo treba hoditi v službo. In da bi zapeljal kakšno punco. (Paul McCartney)

Več podatkov

14,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Odkar se je leta 1957 pridružil Quarrymenom, Paul McCartney le redko miruje. Brezčasne ljubezenske pesmi stresa iz rokava s takšno lahkoto, kot drugi zajamejo zrak. Rokenrol igra s takšno surovo spolno energijo in agresivnostjo, na kakršni redko naletimo zunaj zaporov. Angleška kraljica misli, da je čudovit, a tudi najostrejši privrženci avantgarde priznavajo, da zna biti njegova glasba čudaška. Preizkusil je tako rekoč vse žanre, od otroških popevčic do klasike, z njegovo slogovno pestrostjo pa bi se najbrž lahko kosal samo Picasso. Če je veličastnost zabavljaštva v tem, da ljudem daje to, kar hočejo, veličastnost umetnosti pa v tem, da nam daje to, za kar sploh nismo vedeli, da hočemo, je veličastnost Paula McCartneyja v tem, da počne oboje.
Paul Du Noyer je glasbeni novinar, ki je pisal o McCartneyju in za McCartneyja. Knjiga temelji na njunih intervjujih, opravljenih v razdobju 35 let, poleg Du Noyerjevih opazk in proučevanj pa vsebuje tudi veliko McCartneyjevih iskrenih misli. 

Podatki o knjigi

  • Založba: Učila International, d.o.o.
  • Vezava: trda
  • Avtor: Paul Du Noyer
  • Šifra: 003939
  • EAN koda: 9789610029403

Sorodni izdelki:

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?