Pozdravljeni, Prijava

Arsene Wenger

ARSENE WENGER, AVTOBIOGRAFIJA (Trda vezava)

Filozofija vodenja mitskega trenerja in izjemnega menedžerja!

Več podatkov

25,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Arsène Wenger je eden najbolj navdihujočih, najbolj skrivnostnih in najbolj spoštovanih nogometnih trenerjev. In to je zgodba njegovega življenja.

Wengerja, ki je v nogometnem svetu pustil močan vtis, trenerski poklic pa je spremenil v pravo umetnost, so zaradi pristopa do igre, strogosti in inovativnih idej pogosto imenovali ‘Profesor’. A kako je deček iz Duttlenheima v Alzaciji postal eden najbolj občudovanih trenerjev v zgodovini? Kako je lahko v Arsenalu sestavil sanjsko ekipo Nepremagljivih? Kako je kar 22 let vodil ekipe v tem starem in tradicionalnem klubu, ki se je nenehno spreminjal in v katerem je bilo sprva zaposlenih sedemdeset, nazadnje pa že kar sedemsto ljudi?
Arsène Wenger v knjigi pripoveduje o vseh svojih pomembnih odločitvah, o klubih, v katerih je treniral (od Cannesa preko Monaca in Nagoje na Japonskem pa vse do Arsenala), in o igralcih, ki jih je spremljal (George Weah, Lilian Thuram, Emmanuel Petit, Thierry Henry, Nicolas Anelka so le nekateri od njih). Z bralci deli najpomembnejše trenutke svoje kariere, čudovite zmage in strašne poraze ter predstavlja lastne vrednote v svetu nogometa, ki je že doživel svoje črne čase, pa tudi številne presežke. Skozi branje nam ponuja vpogled v svojo strastno zavzetost za nogomet in nam posreduje dragocene lekcije, ki mu jih je dal ta šport.

 

ARSÈNE WENGER ( oktober 1949, Strasbourg) je nekdanji francoski nogometni igralec in trener. Treniral je ekipo Nancyja, Monaca in krajši čas tudi ekipo japonske Nagoje, v nogometno zgodovino pa se je vpisal predvsem kot dolgoletni (1996–2018) trener londonskega Arsenala, s katerim je trikrat osvojil Premier ligo, štirikrat zmagal v pokalu FA in štirikrat osvojil angleški superpokal.
Leta 2004 si je zadal cilj, da lahko ekipa pride do naslova brez ene same izgubljene tekme. Tako je leto dni pozneje Arsenal podrl rekord z devetinštiridesetimi zaporednimi zmagami. Wengerjev doprinos k nogometu je ogromen, tako glede treningov kot tudi glede prehrane igralcev; prav tako pa je veliko prispeval h globalizaciji nogometa v 21. stoletju. Trenutno je vodja globalnega nogometnega razvoja pri FIFI.

 

O knjigi v mediji:

MMARKETING - BEREMMO: Nadarjenost je treba negovati

Podatki o knjigi

  • Založba: Učila International, d.o.o.
  • Vezava: trda
  • Avtor: Arsene Wenger
  • Dimenzije: 160 x 220 x 23
  • Jezik: Slovenski
  • Leto izdaje: 2021
  • Prevajalec: Špela Žakelj
  • Število strani: 264
  • Šifra: 006473
  • EAN koda: 9789610046790

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?