Pozdravljeni, Prijava

Zlatan Ibrahimović

ADRENALIN (Trda vezava)

Moje zamolčane zgodbe!

Več podatkov

25,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Kaj predstavljajo škarjice nogometašu, ki mu pripisujejo najlepše in najzanimivejše v vsej nogometni zgodovini?

Kakšno vrednost ima danes zadetek za nogometnega virtuoza, ki je pri dopolnjenih štiridesetih letih še vedno aktiven? In kaj mu pomenita preigravanje ali podaja?

Zlatan Ibrahimović ne čuti več potrebe po dokazovanju svoje moči ali postavljanju z največjimi športnimi dosežki, po zaslugi katerih je postal vrhunski nogometaš, eden najboljših na svetu. Zato se je odločil, da bo razkril svojo zgodbo iskreno in pošteno, se razgalil ter nam povedal, kako se je bog žoge spremenil in kako se s prihajajočimi časi sooča brez hinavščine, z zrelostjo in dvomi, ki jih mora spoznati in sprejeti.
V nenehnem iskanju adrenalina in ravnovesja se odvija zgodba, polna zaupnih podrobnosti in anekdot, kjer se globoko v duši prvaka najde mesto tudi za strah, prijaznost in šibkost, za čustva, ki so skupaj z močjo, odločnostjo in pogumom fantiča iz Rosengårda ponesla na streho sveta, od koder nam zdaj pripoveduje o trenerjih, enajstmetrovkah, slačilnicah, nasprotnikih in žogi, pa tudi o sreči, prijateljstvu in ljubezni.


To ni kak božji evangelij, temveč dnevnik štiridesetletnega moškega, ki obračunava s preteklostjo in gleda prihodnosti naravnost v oči, kakor bi bila nov nasprotnik, ki se ga bo treba lotiti.

 

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ se je rodil 3. oktobra 1981 v Malmöju, kjer je pri trinajstih letih tudi začel svojo nogometno pot v klubu Malmö FF. To je bil začetek njegove mednarodne kariere, v kateri je nastopal za najboljše ekipe na svetu: Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United, LA Galaxy in znova Milan.
V vitrini ima čez 30 državnih in mednarodnih pokalov, med katerimi sta tudi nagrada Fifa Puskás 2013 za najlepši gol leta in nagrada za najboljšega igralca ter strelca leta v Franciji v treh sezonah. Je najboljši strelec v zgodovini švedske reprezentance in edini tujec, ki se je v Italiji z dvema različnima ekipama (Inter in Milan) uvrstil na lestvico najboljših strelcev ter bil večkrat izbran za najboljšega tujega igralca leta ter najboljšega igralca v Seriji A.

LUIGI GARLANDO je pred podpisom pogodbe z La Gazzetta dello Sport več let pisal knjižne uspešnice (Zato mi je ime Giovanni, Poletje, ko sem spoznal Cheja in Ko sem bila Luna), je pa tudi avtor priljubljene otroške serije Gol!, prevedene v 15 jezikov.

 

»Ko sem na igrišču, mi občutek priljubljenosti daje neverjeten zagon. Pa tudi sovraštvo me precej podžge. Če me kdo razbesni, delujem na višji ravni: sem bolj pozoren, bolj osredotočen, močnejši, bolj si želim nekaj dokazati. Če me sovražijo, me izboljšajo. Iz tega razloga me tekme, kot so derbiji, izjemno motivirajo in preplavi me poseben adrenalin, ki me ponese še više.«KOMENTAR UREDNICE:
Pripoved izjemnega nogometnega genija, ki se sooča s starostjo, obračunava s preteklostjo in premišljuje o prihodnosti, podana na nenavadno duhovit, mestoma čustven, nadvse poveden, izjemno samovšečen, dostikrat samoironičen, vseskozi pa fascinanten način –natanko tako, kot bi od Ibre pričakovali.

 

»Toda danes se znam veliko bolje brzdati kot včasih, ko sem bil še mlad. Tudi zato, ker sta mi otroka prinesla mir in ritem, ki ju prej nisem imel. Do prihoda prvorojenca sem domov nosil nogomet in ves svoj bes. Potem so se stvari spremenile. Ko sem prišel domov in videl otroka, sem pozabil na vse. Onadva sta mi življenje obrnila na glavo. Prišla sta v moje življenje in nenadoma nogomet ni bil več najpomembnejša stvar. Pomembno je bilo samo, da sta dobro.«

Podatki o knjigi

  • Založba: Učila International, d.o.o.
  • Vezava: trda
  • Avtor: Zlatan Ibrahimović
  • Dimenzije: 160 x 220 x 23
  • Jezik: Slovenski
  • Leto izdaje: 2022
  • Prevajalec: Maša Sitar
  • Število strani: 272
  • Šifra: 006848
  • EAN koda: 9789610051763

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?