Pozdravljeni, Prijava

Dave Grohl

PRIPOVEDOVALEC (Mehka vezava KM)

Zgodbe o življenju in glasbi!

Več podatkov

22,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Biografija rokerja, polna spektakularnih zgodb,
ki ponuja odličen vpogled v življenje glasbenika

Spektakularne zgodbe – o Nirvani, Foo Fightersih, Davidu Bowieju, Joan Jett, Iggyju Popu, Paulu McCartneyju, o nastopu v Beli hiši, zabavi z AC/DC, henganju z Lemmyjem – prepredene z ljubeznijo, smehom in obilico rokenrola.

Glasbenik Dave Grohl v Pripovedovalcu, zbirki trenutkov iz vseh obdobij njegovega življenja, ponuja nekaj redkega – resnični, surovi in iskreni portret izjemnega življenja, sestavljenega iz običajnih dogodkov. Grohl pripoveduje zgodbe iz duše, tako kot tudi piše pesmi, pa najsi gre za njegovo strastno ljubezen do glasbe in glasbenih sodelavcev, globoko povezanost z rojstnim krajem Springfield v Virginiji ali za navdihujoč opis vzgajanja svojih hčerk. Pripovedovalec je poln življenja, humorja in Davovega jasnega pogleda na slavo. V njem so zbrani spomini na turneje s skupino Scream, na prihod k Nirvani in opazovanje njenega razpada, ustanovitev Foo Fightersov v obdobju, ko je bilo njegovo življenje na razpotju, in današnja potovanja po svetu v vlogi družinskega človeka.


 • The #1 New York Times Bestseller
 • ena od Varietyjevih najboljših glasbenih knjig 2021
 • na Audible seznamu najboljših knjig leta
 • Business Insider – med najboljšimi spomini leta 2021
 • NME – na seznamu najboljših glasbenih knjig leta 2021

 

DAVE GROHL je ameriški glasbenik, pevec, režiser in pisec pesmi. Bil je bobnar pri rokovski skupini Nirvana, nato pa je ustanovil skupino Foo Fighters. Grohl je v svoji dolgoletni glasbeni karieri med drugim igral tudi bobne za skupini Queens of the Stone Age in Killing Joke ter ustanovil dve superskupini Probot in Them Crooked Vultures. Sodeloval je z Davidom Bowiejem in Paulom McCartneyjem, s skupinami Nine Inch Nails, Queen, Prodigy ter drugimi glasbenimi velikani. Za svoje delo je prejel 16 grammyjev.

 

Citata iz knjige:

Moj spomin je kot po čudežu ostal nedotaknjen. Svoje življenje že od otroštva merim bolj v glasbenih enotah kot v mesecih in letih. Moji možgani natančno sledijo pesmim, albumom in skupinam, po katerih si zapomnim določen čas in kraj. Od srednjevalovnega radia v sedemdesetih letih pa do vsakega mikrofona, pred katerim sem stal, bi vam znal povedati, kdo, kaj, kje in kdaj že po nekaj taktih katerekoli pesmi, ki iz zvočnikov pride v mojo dušo. Ali pa iz moje duše v vaše zvočnike. Nekaterim ljudem spomine obudi okus, nekaterim vidna zaznava ali vonj. Pri meni je to zvok, ki se predvaja kot nedokončana glasbena kompilacija in čaka,
da gre na pot.

Nikoli nisem zbiral predmetov, zbiram pa trenutke. Zato se mi v tem smislu življenje vsak dan bliska pred očmi in skozi ušesa. V tej knjigi sem po najboljših močeh zbral nekatere izmed njih. Ti spomini iz mojega celotnega življenja so kajpak polni glasbe. Ta pa zna včasih biti glasna.
Zato dajte naglas. Poslušajte z menoj.

 

Tistega poletnega večera leta 1982, ko me je sestrična Tracey peljala na koncert skupine Naked Raygun, se je zgodil moj krst. Od tistega dne naprej sem bil drugačen, opolnomočen ob odkritju, ki sem ga doživel, ko so se moje koščene prsi drgnile ob miniaturni oder in sem se soočil iz oči v oči s surovo močjo rokenrola. Naposled sem našel svojo nišo, svoje pleme, svoje poslanstvo. In kar je še pomembneje – našel sem samega sebe.

 

O knjigi v medijih:

Val 202 - O knjigi Davea Grohla Pripovedovalec 

Podatki o knjigi

 • Založba: Učila International, d.o.o.
 • Vezava: mehka
 • Avtor: Dave Grohl
 • Dimenzije: 150 x 217 x 30
 • Jezik: Slovenski
 • Leto izdaje: 2022
 • Opomba: Knjiga meseca
 • Prevajalec: Simon Demšar
 • Število strani: 416
 • Šifra: 010112
 • EAN koda: 9789610052647

Stranke, ki so kupile ta izdelek, so kupile tudi:

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?