Pozdravljeni, Prijava

Lesley-Ann Jones

OBDOBJE ROLLING STONESOV (Mehka vezava KM)

Biografija največje rokovske skupine na svetu!

Več podatkov

24,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Dobri, grdi, pogosto hudobni – tu so Rolling Stonesi, kot jih še ni bilo!

12. julija 1962 so Rollin' Stonesi imeli svoj prvi nastop v londonskem džezovskem klubu Marquee. Pozneje so dodali črko g, zanetili iskro in njihova usoda je bila zapečatena. Ni bilo poti nazaj.

Teh pet belopoltih britanskih fantov se je odločilo, da bodo igrali glasbo črne Amerike. Izpopolnili so slog, ki je bluzovske podtone prenesel v temačna namigovanja na ženske, seks in droge. Označevali so jih za »tiste, ki kvarijo mladino« in »odposlance hudiča«, ustvarili pa so nekatere izmed najbolj vznemirljivih skladb, kar jih je bilo kdaj posnetih.
Njihov zvok in vpliv se danes zdita glasnejša in močnejša kot kadarkoli. Elvis je mrtev, z Beatli je konec, Jagger in Richards pa vladata še naprej. Na kamnih se resda morda nabira mah, a se še vedno kotalijo.

Vseeno se sprašujemo, kako so ti skrajni uporniki proti uveljavljenim elitam postali globalna blagovna znamka, kot jo poznamo danes. Kdo so bili žrtve in kakšna je njihova pozabljena dediščina? Ali umetnika zares lahko resnično ločimo od njegove umetnine?
Lesley-Ann Jones z na novo napisano zgodovino sledi tej kontradiktorni, vznemirljivi, granitno trdni in neustavljivi skupini skozi upanje, slavo in izgon do tega, da rušijo vse pred seboj in so predmet nenehnega ocenjevanja ljubiteljev roka … ko se zdijo dlje kot kdajkoli oddaljeni od vrednot in tradicije, proti katerim so se vedno borili.

LESLEY-ANN JONES je priznana biografinja, romanopiska, radijska voditeljica in predavateljica. Izkušnje si je nabirala kot novinarka britanskih časopisov. Je avtorica prodajnih uspešnic John Lennon: življenje, ljubezen in smrt največjega rokovskega zvezdnika, Freddie Mercury: Bohemian Rhapsody, Ljubezen mojega življenja: življenje in ljubezen Freddieja Mercuryja, Vzornik: David Bowie in Zajaši belega laboda: življenje in smrt Marca Bolana. Že v otroštvu je prijateljevala z Davidom Bowiejem, pozneje pa je opravila intervjuje z mnogimi najbolj priljubljenimi glasbeniki na svetu, kot so Paul McCartney, Madonna in Prince. Z nekaterimi sogovorniki je spletla dolgoletna prijateljstva. Je mati treh otrok in živi v Londonu.

Podatki o knjigi

 • Založba: Učila International, d.o.o.
 • Vezava: mehka
 • Avtor: Lesley-Ann Jones
 • Dimenzije: 150 x 217 x 30
 • Jezik: Slovenski
 • Leto izdaje: 2023
 • Opomba: Knjiga meseca
 • Prevajalec: Simon Demšar
 • Število strani: 400 + 16 strani barvne priloge
 • Šifra: 010129
 • EAN koda: 9789610053712

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?