Pozdravljeni, Prijava

Dalajlama, Desmond Tutu

KNJIGA RADOSTI (Mehka vezava KM)

Trajna sreča v spreminjajočem se svetu!

Več podatkov

19,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

DVA VELIKA VERSKA VODITELJA IN DOBITNIKA NOBELOVE NAGRADE ZA MIR
V ISKANJU RADOSTI!

Nadškof Desmond Tutu in dalajlama sta prijatelja že mnogo, mnogo let. Pretrpela sta izgnanstvo, nasilje in zatiranje. In kljub vsem tem bridkostim še naprej izžarevata sočutje, humor, predvsem pa radost.

Da bi proslavila osemdeseti rojstni dan njegove svetosti, je nadškof Tutu pripotoval na dalajlamov dom v Daramsali. Ves teden sta razpravljala o enem samem žgočem vprašanju: »Kako najti radost, ko smo soočeni s trpljenjem?«

 

»Dokončni in največji vir sreče je v nas.«
DALAJLAMA

»Globoko v nas dobrota raste ravno takrat, ko se znajdemo pred preizkušnjo.«
DESMOND TUTU

 

Njegova svetost 14. dalajlama, Tenzin Gjaco, zase pravi, da je preprost budistični menih. Je duhovni voditelj tibetanskega naroda in tibetanskega budizma. Leta 1989 je prejel Nobelovo nagrado za mir, leta 2007 pa zlato medaljo ameriškega kongresa. Rodil se je leta 1935 v revni kmečki družini na severovzhodu Tibeta in bil pri dveh letih prepoznan kot reinkarnacija svojega predhodnika, trinajstega dalajlame. Je strasten zagovornik sekularnega univerzalnega pristopa k negovanju temeljnih človeških vrednot. Že več kot tri desetletja se neprestano pogovarja in sodeluje z znanstveniki z najrazličnejših področij, še zlasti preko Inštituta za um in življenje, katerega soustanovitelj je. Dalajlama veliko potuje, zagovarja in spodbuja dobroto in sočutje, medversko razumevanje, spoštovanje okolja, predvsem pa svetovni mir. Živi v izgnanstvu v Daramsali v Indiji.

Desmond Mpilo Tutu,
častni nadškof Republike Južne Afrike, je postal ugleden vodja v križarski vojni za pravico in rasno spravo v Južnoafriški republiki. Leta 1984 je dobil Nobelovo nagrado za mir, leta 2009 pa predsednikovo medaljo za svobodo. Leta 1994 ga je Nelson Mandela imenoval za predsednika Komisije za resnico in spravo, v kateri je Tutu utrl novo pot za države, ki so doživele državljanske vojne in zatiranje. Bil je ustanovni član in predsednik organizacije Starešine, skupine globalnih voditeljev, ki si skupaj prizadevajo za mir in človekove pravice. Nadškof Tutu velja za vodilni glas morale in ikono upanja. Vse življenje je izkazoval globoko skrb za potrebe ljudi po vsem svetu in pridigal ljubezen sočutje do vseh. Živi v Cape Townu v Južni Afriki. 

 

KOMENTAR UREDNICE:
Ta knjiga je darilo dveh najpomembnejših duhovnih voditeljev našega časa. Knjiga radosti, polna ljubezni in upanja, nam daje priložnost, da doživimo srečanje dveh svetovnih verskih voditeljev od prvega objema do slovesa.


Podatki o knjigi

 • Založba: Učila International, d.o.o.
 • Vezava: mehka
 • Avtor: Dalajlama, Desmond Tutu
 • Dimenzije: 150 x 217 x 24
 • Jezik: Slovenski
 • Leto izdaje: 2022
 • Prevajalec: Maja Lihtenvalner
 • Število strani: 320
 • Opomba: Knjiga meseca
 • Šifra: 010064
 • EAN koda: 9789610049210

Stranke, ki so kupile ta izdelek, so kupile tudi:

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?