Pozdravljeni, Prijava

Aleš Debeljak

Zadnja stran

Kolumne Aleša Debeljaka

Več podatkov

18,90 € z davkom

V seznam želja

Opis

Kolumne Aleša Debeljaka v knjigi Zadnja stran so hibrid akademskega razmisleka, osebne pripovedi in esejističnega sloga z lietarnim ozadjem.

 

Debeljakovo knjigo Zadnja stran je založilo Delo, v njej pa so zbrani eseji z zadnje strani­ Sobotne priloge, objavljeni­ v zadnjih štirih letih. Vendar knjiga­ ni le zbirka posameznih­ tekstov, pač pa zaokrožena celota.


Knjiga Zadnja stran prinaša globinske portrete sodobnikov, intelektualcev iz bližnje in manj bližnje okolice, ki so zaradi vojne bežali v tujino in začenjali življenje z ničle. Kdor je spregledal fantastično, a resnično, anekdoto o Tomažu Šalamunu, pesniku svetovnega formata, ki je v nekem obdobju življenja od vrat do vrat prodajal knjige, naredi-si-sam priročnike, gobarske leksikone in podobno blago, jo bo našel na strani 163. »Nakrohotali smo se do solz,« zapiše Debeljak. A krohot, o katerem govori, je hkrati neskončno resen.

Knjiga Zadnja stran je izšla na dan smrti Aleša Debeljaka. Ob ekipi Sobotne priloge, ki je poskrbela za pripravo besedila (Polona Kekec, lektura), sta pri oblikovanju knjige sodelovala Primož Fijavž in Boštjan Botas Kenda (studiobotas). Knjiga je urejena po kronološkem redu, začne se aprila 2012 (eseje, ki so izšli v Sobotni prilogi pred tem datumom, je Debeljak objavil v delu Knjiga, križ, polmesec, Kultipraktik, 2012).

Podatki o knjigi

  • Vezava: trda
  • Avtor: Aleš Debeljak
  • Leto izdaje: 2017
  • Založba: Delo d.o.o.
  • Šifra: 364304
  • EAN koda: 9789616570664

Stranke ki so kupile ta izdelek so kupile tudi:

Sorodni izdelki:

Mnenja naših bralcev

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?