Pozdravljeni, Prijava

Michael Wolff

OGENJ IN BES

Vrenje v Trumpovi Beli hiši

Več podatkov

29,90 € z davkom

V seznam želja

Opis

Trump ne le, da ni videl nobenega potencialnega konflikta interesov med kandidaturo za predsednika Združenih držav ter svojimi posli in nepremičninskimi interesi, predrzno je tudi skrival svoje davčne napovedi. Zakaj bi jih javno razkazoval, ko pa ne bo zmagal?

Še več, niti pomisliti ni hotel, četudi samo hipotetično, kako bi 'v primeru, če …' uredil vprašanje prenosa poslov, češ to bi samo prinašalo 'nesrečo' – v resnici seveda ni hotel izgubljati časa. Tako kot ni hotel niti slučajno razmišljati o konfliktu interesov.

Saj ne bo zmagal! Oziroma, njegova zmaga bo poraz.

Če bi ne zmagal, bi bil Donald Trump najslavnejši človek na svetu – mučenec pokvarjene Hillary Clinton.

Hči Ivanka in zet Jared bi se iz razmeroma neznanih bogataških otrok v hipu spremenila v mednarodna zveznika in ambasadorja družinske blagovne znamke.

Steve Bannon bi postal de facto vodja gibanja Čajank.

Kellyanne Conway bi postala velika televizijska zvezda.

Reince Priebus in Katie Walsh bi dobila nazaj svojo republikansko stranko.

Melania Trump bi se lahko vrnila k svojim neopaznim kosilom.

To je bil tisti neproblematični scenarij, ki so ga vsi po vrsti pričakovali 8. novembra 2016. Poraz bi za vse vpletene pomenil zmago.

Kmalu po dvajseti uri, ko je kazalo, da je trend – Trumpova zmaga – potrjen, je Donald mlajši prijatelju rekel, da oče, ali DTJ, kot ga kliče, gleda, kot da je srečal prikazen. Melania, ki ji je Donald Trump tako za sveto zagotavljal, da ne bo zmagal, je bila vsa v solzah – in to niso bile solze od sreče.

Potem pa se je v zgolj nekaj več kot eni uri, kot je hladnokrvno opazoval Steve Bannon, omotični Trump transformiral najprej v še vedno nekoliko nejevernega Trumpa in potem v dokaj prestrašenega Trumpa. Toda to še ni bila zadnja transformacija. Nenadoma je Donald Trump postal mož, trdno prepričan, da si zasluži biti predsednik ZDA in da je za to službo tudi povsem sposoben.

Podatki o knjigi

  • Vezava: mehka
  • Avtor: Michael Wolff
  • Jezik: slovenski
  • Leto izdaje: 2018
  • Prevajalec: Andrej Poznič
  • Število strani: 300
  • Založba: Ciceron
  • Šifra: 357034
  • EAN koda: 9789616627757

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?