Pozdravljeni, Prijava

Gail Saltz

MOČ RAZLIČNOSTI

Vez med duševno motnjo, nadarjenostjo in genialnostjo!

Več podatkov

24,90 € z davkom

V seznam želja

Opis

Gail Saltz, briljantna psihiatrinja, psihoanalitičarka in avtorica odmevnih strokovnih knjig, v Moči različnosti raziskuje edinstvenost možganov in preučuje razmerje med motnjami, ki lahko predstavljajo oviro za uspešnost, in velikim potencialom, ki se skriva za njimi. 

Že dolgo se sprašujemo, kako lahko nekateri posamezniki z različnimi duševnimi motnjami dosegajo zavidljivo visoko stopnjo produktivnosti in ustvarjalnosti; je to mogoče motnjam navkljub ali ravno zaradi teh motenj? Avtorica profilira svetovno znane genije, ki so bili diagnosticirani z eno ali več možganskimi pomanjkljivostmi, vključno z učnimi težavami, disleksijo, motnjo aktivnosti in pozornosti, anksioznostjo, depresijo, bipolarno motnjo, shizofrenijo in avtizmom ter prepričljivo pokaže, kako so ti svoje slabosti znali obrniti v prednosti. Z raziskovanjem njihovih življenjskih zgodb ponazarja, kako so specifični primanjkljaji na določenih delih možganov neposredno povezani z velikim potencialom in nadpovrečnimi ustvarjalnimi, umetniškimi, empatičnimi in kognitivnimi sposobnostmi.

Knjiga je mešanica strokovne študije in analiz različnih biografij ter prikaže usode genijev in vsakdanjih posameznikov, ki niso le kar najbolje izkoristili svojih pogojev, temveč so uspeli ravno zaradi njih. Z zavedanjem svoje drugačnosti so namreč bolj jasno opredelili področja zanimanja, razvili poti za uspešno delovanje navkljub svojim pomanjkljivostim, in ustvarili okolja, v katerih so najbolje razvili svoje talente in medsebojne odnose.

Moč različnosti poleg drugega prinaša tudi uvide v to, kako pri odraščanju in izkoriščanju lastnih potencialov pomagati mladim z različnimi duševnimi pomanjkljivosti.

»Pazljivo raziskovanje Gail Saltz samo še potrjuje, da so vsaki možgani različni.« – Andrew Solomon, avtor knjige Far from the Tree

Podatki o knjigi

  • Vezava: mehka
  • Avtor: Gail Saltz
  • Jezik: Slovenski
  • Leto izdaje: 2019
  • Število strani: 336
  • Založba: Umco D.d.
  • Šifra: 339014
  • EAN koda: 9789617050189

Stranke, ki so kupile ta izdelek, so kupile tudi:

Sorodni izdelki:

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?