Pozdravljeni, Prijava

Eline Snel

SEDETI PRI MIRU KOT ŽABA

Vaje čuječnosti za otroke (in njihove starše)

Več podatkov

23,90 € z davkom

V seznam želja

Opis

Avtorica Eline Snel v knjigi Sedeti pri miru kot žaba vodi otroke h gojenju prisotnosti: prisotnosti uma, prisotnosti srca in prisotnosti telesa. Knjigi je priložen CD z vodenimi meditacijskimi vajami.

 

ODLOMEK IZ KNJIGE:

POZORNOST SE ZAČNE Z DIHANJEM

Zavedati se, da dihate, je izjemna sposobnost. S tem ko prenesete čuječo pozornost na dihanje, ste prisotni v tem trenutku. Ne v včerajšnjem, ne v jutrišnjem, temveč tukaj in zdaj. In prav sedanji trenutek je tisti, ki šteje. Na dihanje ne morete pozabiti, ga zapustiti ali odložiti. Dihate, vse dokler živite. Dihate tudi v tem trenutku. Ali čutite? Vaš dih vam lahko pove veliko stvari. Lahko vam pove, ali ste napeti, pomirjeni ali nemirni; ni pomembno, če zadržujete dih ali pa dihate spontano. Ko začnete opazovati svoj dih, se čedalje bolj zavedate svojega notranjega sveta, bolj ste pozorni na tukaj in zdaj. To je hkrati tudi prvi korak k razvijanju koncentracije.

Prednosti osredotočenosti na dihanje

Ko je moja hči dopolnila dvanajst let, se je navadno ujezila, ko sem ji rekla, naj se zbere. “Če pa ne vem kako!” mi je nezadovoljno zakričala v odgovor. “Ne zmorem opraviti teh testov; ne zmorem se osredotočiti in ti to dobro veš. Pustila bom šolo! Nikoli več ne grem nazaj tja.”

Čutila je tesnobo in jezo, saj je bila vseskozi raztresena in nikakor se ni mogla zbrati. Ob tem je običajno po sobi zalučala vse knjige. Njen odziv na kaos v njeni glavi je vzbujal podobno močna čustva v nama, njenima staršema. Ko sem se bila primorana soočiti s takšnimi besednimi napadi, sem čutila, da sem v svojih starševskih dolžnostih popolnoma odpovedala.

Prav tako sem čutila, da sem utrujena in ogoljufana; vsega sem imela vrh glave. Zdelo se je, da dolga leta izkušenj z odraslimi in otroki drugih ljudi ne štejejo prav nič. Nič. Sem morala res jaz biti tista, ki vedno vse razume in sprejema? Da, seveda. Saj sem njena mama. Jaz sem tista, ki se ji lahko zaupa brez strahu, da bo zavrnjena.

Podatki o knjigi

  • Vezava: mehka
  • Avtor: Eline Snel
  • Dimenzije: 183 mm x 150 mm
  • Jezik: Slovenski
  • Leto izdaje: 2019
  • Prevajalec: Mateja Ropas
  • Število strani: 160
  • Založba: Cangura
  • Šifra: 1289163
  • EAN koda: 9789619454152

Sorodni izdelki:

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?