Pozdravljeni, Prijava

Jean Baptiste Maletg

GNILO RDEČE

Osupljiva mednarodna raziskava o paradižniku, ki konča na vašem krožniku!

Več podatkov

24,90 € z davkom

V seznam želja

Opis

Kaj imajo skupnega pica, kečap in omaka za špagete?
Paradižnikovo mezgo.

Mednaroden izdelek, znan in uporabljan po vsem svetu. Malokdo ve, da zapakiran v velike sode, enake tistim z nafto, potuje preko celin, še preden ga v italijanskih, francoskih ali španskih tovarnah, v katere pogosto nikoli ni vstopil pravi paradižnik, obdelajo in pošljejo na trg v pločevinkah, okrašenih z okroglimi rdečimi sadeži, ki ustvarjajo vtis svežine.

Industrija paradižnikove mezge je ena največjih in najmočnejših na planetu in ustvarja izjemne dobičke. Poleg peščice velikih proizvajalcev obstaja še cela galaksija podjetij, aktivnih na tem področju, kjer so lahki zaslužki, prevare s hrano in organiziran kriminal ena in ista stvar. Za biologe sadje, za gospodinje zelenjava, za trgovalce pa blago, nič drugačno od pšenice, riža ali nafte. Knjiga, ki se bere kot kriminalka in je plod vrhunskega preiskovalnega novinarstva, razkriva nepoznano zgodbo paradižnika.

V raziskavi, ki je trajala več kot dve leti, je avtor rekonstruiral dobičkonosno proizvodno verigo industrijskega paradižnika, ki vzbuja apetite mafij vsake države. Od kitajskih okrožji, kjer v tovarnah zaposlujejo zapornike ter tako nižajo ceno, do kalifornijskih tovarn, ki odgovarjajo z mehanizacijo, do nasadov južne Italije, kjer je izkoriščanje občasnih delavcev običajna praksa, do obratov v Gani, kjer iz Kitajske uvoženo mezgo pakirajo v konzerve italijanskih barv, je ta raziskava spust v podzemlje, ki v veliki meri razkrije laži globalizacije. In tudi, koliko strupa se skriva v živo rdeči barvi naših najljubših jedi.


Knjiga, ki se bere kot kriminalka in je plod vrhunskega preiskovalnega novinarstva, razkriva nepoznano zgodbo paradižnika!

Podatki o knjigi

  • Vezava: mehka
  • Avtor: Jean Baptiste Maletg
  • Dimenzije: 150 x 210 x 25
  • Jezik: Slovenski
  • Leto izdaje: 2019
  • Število strani: 277
  • Založba: Umco D.d.
  • Šifra: 339016
  • EAN koda: 9789617050363

Sorodni izdelki:

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?