Pozdravljeni, Prijava

Milena Miklavčič

OGENJ, RIT IN KAČE NISO ZA IGRAČE - 3.DEL

Moške zgodbe!

Več podatkov

30,00 € z davkom

V seznam želja

Opis

Pred vami je ena redkih knjig, za katero lahko rečemo, da je ne smemo prebrati ''na dušek''!

Ta knjiga je kot življenje samo, ki ga zajemamo z žličkami, če želimo, da ''tekne'' na pravi način! Vsaka zgodba je vredna vaše ''počasne'' pozornosti, razmisleka in sočutja, zato je prav, da jih prebirate korak za korakom.
S tretjo knjigo ''moških zgodb'' iz trilogije Ogenj, rit in kače niso za igrače Milena Miklavčič zaključuje s poljudnimi raziskavami, zapisi in intervjuji o medsebojnih odnosih in intimi na slovenski način. Vse tri knjige zaobsegajo čas od leta 1900 pa vse do danes. Zgodbe so naše - domače. Bil je že skrajni čas, da se jim posvetimo, kajti različne turške in še kakšne telenovele, s katerimi nas zasipavajo, nimajo druge vloge, kot ustvarjati iluzijo, kako bi lahko bilo, pa nikoli ne bo. Zgodbe, ki jih najdete v trilogiji 'Ogenj, rit in kače niso za igrače', pa so zgodbe ljudi, mimo katerih hodimo, a si ne vzamemo časa, da bi jim prisluhnili. 

Milena Miklavčič, pisateljica, novinarka in publicistka, že vse življenje živi in dela v rojstnem kraju, v Žireh. Njen življenjski moto se glasi: »Vsaka, še tako slaba stvar je za nekaj dobra.«. Teh besed se drži kot klop, saj ji prinašajo zadovoljstvo, moč, radoživost, dobro voljo in veselje do življenja. Je prva, ki se je zgodbam o intimnem življenju prednikov posvetila širše, a z vsem spoštovanjem, obenem pa tudi z občutljivo tankočutnostjo do najbolj ranljivega, kar se lahko zgodi med dvema človekoma. Še zmeraj spodbuja tudi druge, da raziskujejo lastne korenine, dokler so tisti, ki bi lahko kaj povedali, še živi. Za svoje literarno delo je prejela več nagrad.

Podatki o knjigi

  • Vezava: mehka
  • Avtor: Milena Miklavčič
  • Dimenzije: 15,2 x 21,9
  • Jezik: Slovenski
  • Leto izdaje: 2019
  • Število strani: 526
  • Založba: Jutri 2052 Miklavčič, K.d.
  • Šifra: 1289172
  • EAN koda: 9789619287293

Stranke, ki so kupile ta izdelek, so kupile tudi:

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?