Pozdravljeni, Prijava

Stajka Skrbinšek

NOVA JAZ - KO JE RAK SAMO ŠE MORSKA ŽIVAL

Navdihujoča knjiga!

Več podatkov

22,90 € z davkom

V seznam želja

Opis

Knjiga Nova jaz: Ko je rak samo še morska žival je pretresljiva in iskrena osebna izpoved o pomembnosti poguma, vztrajnosti, pozitivne naravnanosti in izjemne notranje moči pri premagovanju raka, ki vas bo povsem prevzela in potegnila vase do zadnje strani.

»Zdravniki prevečkrat nestrpno odmahnemo ob podrobnostih, kot so neudobje, stranski učinki, čakanje, strah, kakšen bo naslednji izvid, ker se nam zdijo nepomembne. A vse postane pomembno, ko prizadene nas same ali koga, ki nam je blizu. Podroben opis doživljanja zdravljenja je zato pravi učbenik za vse, ki se soočajo z resno diagnozo.

Od Stajke se boste naučili, da je včasih najpomembneje preživeti samo še en dan, da slabost in bolečina popustita samo za naslednjih pet minut, obenem pa neomajno vztrajati.

Stajka je bila na svoji poti do zdravja dosledna in neomajna; ko ni našla pomoči na enem mestu, je šla drugam, poiskala zdravnike, ki so jo poslušali, našla še druge rešitve, uporabila celostno zdravljenje.

Srečna sem, da Stajka danes lahko svojo zgodbo deli z vami. Tako lahko pomaga mnogim, ki so v podobnem položaju, kot je bila sama pred desetimi leti. Želim si, da bi njena srečna zgodba imela mlade in spodbudila neštete nove srečne zgodbe.«

Mag. Jana Wahl, dr. med., specialistka splošne kirurgije, MBA

 

O AVTORICI:

Stajka Skrbinšek (1959), pravnica
Pri 49-ih letih so ji postavili diagnozo rak debelega črevesa v četrtem stadiju. Za njo je osem operacij, več kot dve leti kemoterapij ter jemanja tarčnih in bioloških zdravil. Borila se je z Zavodom za zdravstveno zavarovanje, s seboj, s prepričanjem, da se čustva, zlasti negativna, ne smejo izražati. Marsikaj je spremenila. Ne deli nasvetov, ker je prepričana, da ima vsak od nas svojo pot.

Med zdravljenjem sta s hčerko Teo prevedli knjigo Rak na duši, ki jo je napisala njena rešiteljica dr. Nela Sršen. Po premagani bolezni se je upokojila. V prostem času se ukvarja s kreativnim pisanjem, kiparjenjem ter uživa na dolgih sprehodih v naravi in druženju z družino in prijatelji.

Med boleznijo je nenehno iskala zgodbe tistih, ki so raka premagali. Zgodbe tistih, ki so preživeli raka, odkritega v napredovani fazi. Svojo zgodbo. Upanje. In jo je napisala.

 

Intervju z avtorico v oddaji Dobro jutro: https://www.facebook.com/watch/?v=420454032700292

Podatki o knjigi

  • Avtor: Stajka Skrbinšek
  • Jezik: Slovenski
  • Leto izdaje: 2020
  • Šifra: 354100
  • EAN koda: 9789610702467

Sorodni izdelki:

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?