Pozdravljeni, Prijava

Jean-Luc Bannalec

Jean-Luc Bannalec - komplet Žepnih knjig

Komplet treh odličnih kriminalk - ne le za ljubitelje Francije!

Več podatkov

19,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Neznani Gauguin (Žepna knjiga)

Poletje v Bretanji. V slikoviti slikarski vasici Pont Aven nekega vročega julijskega dne najdejo umorjenega lastnika znanega butičnega hotela na osrednjem trgu. Komisar Dupin, Parižan, ki na 'konec sveta' ni bil premeščen po svoji volji, prevzame primer ter v bretonski poletni idili naleti na neslutene stvari …

Napeta kriminalka, prežeta s humorjem, z dobro hrano, z lepimi ženskami in s tako čudovitim vzdušjem, da si bralec v hipu zaželi sprehoditi se po ozkih ulicah slikovite obmorske vasice in zavonjati njen prijetno topel in slan morski zrak.


Nemirno morje (Žepna knjiga)

Na otočju Glénan, morskem raju s kristalno čisto turkizno vodo in dolgimi peščenimi plažami, deset morskih milj oddaljenemu od bretonskega mesteca Concarneau, odkrijejo tri trupla. Jih je naplavila visoka plima? So doživeli brodolom? So se mladi moški v viharju nespametno podali na morje?

Komisar Dupin, ki si je z razrešitvijo nekaj odmevnih primerov na tem 'koncu sveta' ustvaril sloves odličnega preiskovalca, se loti preiskave, ki se kmalu izkaže za kriminalni primer. Zdravnik namreč v krvi vseh treh moških odkrije sledi močnega pomirjevala, komisar Dupin pa začne postopoma razkrivati starodavne povezave med prebivalci tega skrivnostnega arhipelaga.


Belo zlato (Žepna knjiga)

V spektakularnih solinah na polotoku Guérande pravkar zahaja sonce. Komisar Dupin si je prišel ogledat skrivnostne sode, na katere ga je opozorila znanka, novinarka Lilou Breval. V zraku je čutiti vonj fleur de sela, ki spominja na vijolice in za katerega stari solinarji trdijo, da včasih porodi blodne zaznave. Takšen občutek ima Dupin, ko na lepem zasliši nepričakovan, a hkrati tako znan zvok. Nekdo strelja nanj. Lilou Breval še isto noč izgine …

Med slikovitim zalivom Golfe du Morbihan in osupljivo deželo soli se Dupin zaplete v doslej najbolj osebno preiskavo. Te ne zaznamuje le energična komisarka Sylvaine Rose, s katero je primoran preiskovati tako rekoč z ramo ob rami, pač pa predvsem lažni alibiji, velikanski konflikti interesov, dramatični preobrati – in vedno znova tudi pradavne bretonske legende.

Podatki o knjigi

  • Založba: Učila International, d.o.o.
  • Avtor: Jean-Luc Bannalec
  • Dimenzije: 125 x 190 x 67 mm
  • Leto izdaje: 5. 9. 2016
  • Šifra: 011601
  • EAN koda: 3830022015921

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?