Pozdravljeni, Prijava

David Lagercrantz

DEKLE, KI JE ŽIVELO DVAKRAT (Žepna knjiga)

Dekle z zmajskim tatujem se vrača!

Več podatkov

14,90 € z davkom

V seznam želja

Opis

Šesta knjiga v seriji Millennium, v kateri se Lisbeth Salander sooči z najpomembnejšo bitko svojega življenja – se bo po njej končno lahko pomirila s preteklostjo?

Lisbeth Salander je izginila. Po smrti svojega skrbnika Holgerja Palmgrena je prodala stanovanje v Stockholmu in zapustila državo. Tudi iz elektronskega sveta se je umaknila. Nikomur ni povedala, kje je in nihče se ne zaveda, da je šla v Moskvo, da bi enkrat za vselej poravnala stare račune s svojo večno sovražnico – sestro Camillo.

Raziskovalni novinar pri časopisu Millennium Mikael Blomkvist skuša stopiti v stik z Lisbeth. Potrebuje njeno pomoč pri odkrivanju identitete mrtvega moškega, ki je živel na ulicah Stockholma – moškega, ki ne obstaja v nobenih uradnih evidencah in čigar zmedene zadnje besede morda namigujejo tudi v škodo ljudi na najvišjih položajih v vladi in industriji. V njegovem žepu je bil zmečkan listič z Blomkvistovo telefonsko številko.

Kultna hekerka in raziskovalni novinar sta se v zadnjem romanu v seriji Millennium (ki jih po smrti Stiega Larssona piše David Lagercrantz) znova združila v nepresegljiv raziskovalni tandem, poiskala resnico v ozadju medijskih izmišljotin, političnih škandalov in skrivnih iger varnostno-obveščevalnih služb ter razrešila osebno zgodbo fascinantne junakinje Lisbeth Salander – ekscentrične protagonistke kriminalnih romanov, ki so se po svetu prodali v več kot 90 milijonih izvodov!

David Lagercrantz (1962) je švedski novinar in pisatelj, ki živi in ustvarja v Stockholmu. Med drugim je napisal športno biografijo Jaz sem Zlatan Ibrahimović (ki je v slovenskem prevodu prav tako izšla pri založbi Učila International). Leta 2013 so ga iz založbe Norstedts poklicali in vprašali, če bi napisal nadaljevanje kultne trilogije pod skupnim naslovom Millennium. Ponudbo je sprejel in leta 2015 je izšla četrta knjiga v zbirki – Dekle v pajkovi mreži. Peta knjiga, Dekle, ki je iskalo pravico, je izšla dve leti kasneje, leta 2017, še dve pa je pisatelj potrebovala, da je napisal zadnjo knjigo iz serije.

 

Ostale knjige iz serije Millennium najdete tukaj.
Več mnenj o knjigi si lahko preberete na portalu Goodreads.


Podatki o knjigi

 • Založba: Učila International, d.o.o.
 • Vezava: mehka
 • Avtor: David Lagercrantz
 • Dimenzije: 125 x 190 x 29
 • Jezik: Slovenski
 • Leto izdaje: 2019
 • Prevajalec: Danni Stražar
 • Število strani: 400
 • Opomba: Žepna knjiga
 • Šifra: 013783
 • EAN koda: 9789610042426

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?