Pozdravljeni, Prijava

L. J. Ross

SVETI OTOK (Mehka vezava KM)

Prvi primer v kriminalni seriji avtorice, ki je znana kot ‘kraljica kindla’!

Več podatkov

19,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Višji inšpektor Ryan se zateče na Sveti otok, ko mora za nekaj časa pustiti službo preiskovalca umorov in oditi na prisilni dopust.

Nekaj dni pred božičem je miru na lepem konec in okoliščine ga poženejo nazaj v mračni svet zločina, saj med starodavnimi razvalinami otoškega samostana najdejo umorjeno mlado dekle.

Ko se nekdanja domačinka, doktorica Anna Taylor, vrne na otok kot policijska svetovalka, na površje priplavajo spomini in jo prisilijo, da se spopade s preteklostjo. Z Ryanom sprva kar ne najdeta pravega načina sodelovanja v lovu na morilca, ki prosto hodi po otoku, preiskavo pa dodatno zapletajo še poganski obredi in malomeščanska politika.

V tej hitro berljivi klasični kriminalki, v kateri je dogajanje umeščeno na slikoviti otok Lindisfarne na severu Anglije, ki ga plima vsako noč odreže od kopnega, sta zločin in napetost začinjena s ščepcem romantike in humorja.

L. J. ROSS je avtorica mednarodnih uspešnic, najbolj znana po kriminalnih romanih o višjem inšpektorju Ryanu in trilerjih z dr. Gregoryjem, ki so bili prodani v več kot 5,5 milijona izvodih po vsem svetu. Kriminalke z višjim inšpektorjem Ryanom se dogajajo v slikoviti angleški pokrajini Northumbrii, Sveti otok pa na še posebej slikovitem in mističnem otoku Lindisfarne. V zbirki je izšlo že 17 knjig. L. J. Ross se je rodila v Newcastlu-upon-Tyne. Pozneje se je preselila v London, kjer je na londonski univerzi King’s College končala dodiplomski in podiplomski študij prava. Več let je v Londonu delala kot pravnica na področju regulative, potem pa ugotovila, da je čas za spremembo. Ključna pobuda za spremembo je bilo rojstvo sina, ko si je vzela odmor od sveta prava in našla čas za detektivske zgodbe, ki so že lep čas brbotale v njej in zahtevale, da jih napiše.

Angleška revija The Bookseller je avtorico uvrstila med 150 najvplivnejših ljudi s področja založništva.

 

Čeprav je ta knjiga seveda popolnoma plod domišljije, Sveti otok zares obstaja in leži v čudovitem naravnem okolju, nedaleč od obale grofije Northumberland. Dvakrat na dan je zaradi plime, ko voda preplavi cesto čez nasip, odrezan od celine, zato se raznovrstne kriminalne zgodbe v slogu Agathe Christie ponujajo kar same. Lokalna geografija pa ne kliče le po kriminalnem žanru, temveč je navdihnila številne fantazijske epe, ki se napajajo iz več kot tisočletne zgodovine otoka.

Podatki o knjigi

 • Založba: Učila International, d.o.o.
 • Vezava: mehka
 • Avtor: L. J. Ross
 • Dimenzije: 150 x 217 x 28
 • Jezik: Slovenski
 • Leto izdaje: 2021
 • Prevajalec: Darja Divjak Jurca
 • Število strani: 368
 • Opomba: Knjiga meseca
 • Šifra: 010030
 • EAN koda: 9789610046714

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?