Pozdravljeni, Prijava

Jean-Luc Bannalec

BRETONSKE SPECIALITETE (Trda vezava)

Umori v slikoviti Bretanji!

Več podatkov

25,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Komisar Dupin razreši deveti primer!

Lepi poletni dnevi v juniju bi bili še kako primerni za prijeten izlet v Saint-Malo. Komisar Dupin pa se mora tam na žalost udeležiti seminarja, posvečenega tesnejšemu sodelovanju med bretonskimi departmaji.

Ko se Dupin med odmorom sprehaja po pokriti tržnici v starem delu mesta, se tik pred njegovimi očmi zgodi umor. Storilka, ki je žrtvina sestra – in tako kot ona slavna kuharska mojstrica –, zbeži. Kmalu se izkaže, da je bil to šele začetek serije umorov. Dupin se skupaj s komisarjema iz drugih departmajev znajde v tekmi s časom. V Cancalu, mestu, ki je znano po ostrigah, razkošnem letoviškem kraju Dinard in Saint-Maloju z njegovimi edinstvenimi restavracijami se soočijo z grozljivimi družinskimi skrivnostmi, tragičnimi preobrati in neverjetnimi zgodbami.

Bretonske specialitete so deveti roman v zbirki odličnih kriminalk, v katerih komisar Dupin rešuje umore in nepojasnjene skrivnosti v slikoviti Bretanji.

 

Umor à la carte!
Lepo berljiva kriminalka, dobro namaščena z maslom, obogatena z aromami in bretonsko ajdo ter pospremljena z okusom izbranega ruma in
za Dupina tako pomembnim življenjskim napojem – un petit café.

Jean-Luc Bannalec v svojem novem romanu bralce popelje na zagrizen lov za zločinci – in na prav posebno kulinarično potovanje.

 

JEAN-LUC BANNALEC je psevdonim nemškega pisatelja Jörga Bonga (1966). Avtor živi v Nemčiji in južnem Finistèru, kamor je geografsko tudi umestil svojo uspešno zbirko kriminalnih romanov. Leta 2016 je prejel nagrado 'mécène de Bretagne'. Od leta 2018 je častni član bretonske literarne akademije – Académie littéraire de Bretagne. Bretonske specialitete je deveti roman v kriminalni seriji z osrednjim protagonistom komisarjem Dupinom, ki raziskuje umore v slikoviti Bretanji.

 

KOMENTAR UREDNICE:
Deveta v seriji kriminalk o nekoliko samosvojem, a nadvse prikupnem komisarju Dupinu, ki mu poleg resnice veliko pomenijo še dobra hrana, prečudovita narava, tišina in morje
Zanimiva ekspedicija v kulinarični svet – v svet haute cuisine – v vse lepo, omamno in okusno, ki se tam dogaja, pa tudi v vso zahrbtnost, komolčarstvo, tekmovalnost in maščevalnost, ki jih tam najdemo.
Roman, ki nas poleg lova na zločine, popelje tudi na izjemno kulinarično popotovanje po Bretanji in njeni kulinariki.

Podatki o knjigi

  • Založba: Učila International, d.o.o.
  • Vezava: trda
  • Avtor: Jean-Luc Bannalec
  • Dimenzije: 160 x 220 x 25
  • Jezik: Slovenski
  • Leto izdaje: 2021
  • Prevajalec: Maruša Mugerli Lavrenčič
  • Število strani: 288
  • Šifra: 006579
  • EAN koda: 9789610047308

Stranke, ki so kupile ta izdelek, so kupile tudi:

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?