Pozdravljeni, Prijava

Michel Bussi

ČRNI LOKVANJI (Trda vezava)

Izvirna inteligentna kriminalka enega najbolj branih in prodajanih sodobnih francoskih avtorjev!

Več podatkov

27,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Jérôma Morvala, znanega pariškega oftalmologa, čigar ljubezen do umetnosti se je lahko kosala le z njegovo strastjo do lepih žensk, najdejo mrtvega v potoku, ki teče skozi Giverny, vasico, v kateri je Monet naslikal svoje slavne slike.

V Jérômovem žepu je razglednica Monetovih Lokvanjev z besedami: Enajst let. Vse najboljše.

Inšpektor Laurenç Sérénac, ki ima v žepu svežo diplomo policijske šole v Toulousu, vidi samo enega osumljenca: Jacquesa Dupaina, moža lepe učiteljice Stéphanie. Ta pa je samo ena od treh žensk, vpletenih v skrivnost: poleg zapeljive učiteljice sta tu še mlada genialna slikarka in stara vdova, ki iz mlina ob potoku nadzoruje vso vas.

Starka, ki vse vidi in vse ve, vodi bralca na sprehode po Givernyju in mu streže drobne grižljaje svojih skrivnosti: samo ona pozna resnico. Ampak katero resnico? Kajti v odsevu Lokvanjev, platna velikega mojstra, se pomešata sedanjost in preteklost, umori se ponavljajo, ljubezni obujajo, ko mladost in smrt kljubujeta času …

 

Ta elegantna kriminalka se lesketa nežno kot slike Clauda Moneta, ki so srce njene skrivnosti … Velika uspešnica, osupljiva, nepričakovana in pretresljiva mojstrovina.
Daily Mail

 

MICHEL BUSSI je eden najbolj priljubljenih francoskih piscev kriminalk. Dobitnik več kot 15 literarnih nagrad je profesor geografije na rouenski univerzi in politični komentator. Njegove knjige so prevedene v več kot dvajset jezikov, leta 2020 pa je bil tretji najbolj brani francoski avtor. Slovenski bralci ga poznajo predvsem po romanih Čas je morilec in Letalo brez nje.

 

Roman z enim najbolj pretresljivih razpletov v moderni fikciji!
(Sunday Times)

Na začetku sem mislil, da berem Stiega Larssona. Genialno delo … pri katerem boste ostali odprtih ust … od začudenja.«
(Daily Express)

 

KOMENTAR UREDNICE:
Izjemno dobro strukturirana kriminalka z izjemno premišljeno posejanimi indici, ki bralca vseskozi vabijo k reševanju rebusa; a rešitev je nadvse izmuzljiva in se mu nenehno izmika.

Podatki o knjigi

  • Založba: Učila International, d.o.o.
  • Vezava: trda
  • Avtor: Michel Bussi
  • Dimenzije: 160 x 220 x 24
  • Jezik: Slovenski
  • Leto izdaje: 2021
  • Prevajalec: Maja Lihtenvalner
  • Število strani: 336
  • Šifra: 006522
  • EAN koda: 9789610047513

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?