Pozdravljeni, Prijava

Mick Herron

POČASNI KONJI (Mehka vezava KM)

1. primer Jacksona Lamba!

Več podatkov

19,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

London, Anglija. V hiši Slough pod taktirko Jacksona Lamba delajo propadli vohuni obveščevalne službe MI5.

Vsi 'počasni konji', kakor se imenujejo, so tam končali, ker so se tako ali drugače osramotili. Mogoče so zamočili operacijo in jim ni mogoče več zaupati. Mogoče so ovirali ambicioznega sodelavca in so jim spodmaknili tla pod nogami. Mogoče so začeli segati po steklenici, kar v tem poslu ni neobičajno. Vsem pa je skupno to, da se želijo vrniti v akcijo. Večina jih je za to pripravljena storiti vse, tudi če to pomeni, da bodo morali sodelovati.

Eden teh počasnih konjev, River Cartwright, je zagrenjen zaradi svojega neuspeha in mučnega zapisovanja telefonskih pogovorov. Ko ugrabijo mladega fanta in ugrabitelji zagrozijo, da bodo njegovo obglavljenje predvajali v živo po spletu, River uzre priložnost, da bi se odkupil. Toda ali je žrtev res to, kar se zdi? In kako so ugrabitelji povezani z osramočenim novinarjem? Medtem ko se bliža usmrtitev, River odkrije, da imajo vsi svoje načrte.

 

Britanski vohunski roman izpod peresa prejemnika nagrade zlato bodalo
za najboljši kriminalni roman!

 

MICK HERRON je pisec romanov in kratkih zgodb. Med njegove knjige spada tudi serija o hiši Slough. Prvi roman iz serije, Počasni konji, je bil nominiran za nagrado jekleno bodalo, ki jo podeljuje britanska Zveza pisateljev kriminalk (The Crime Writers Association, CWA). Kritiki so zapisali, da 'že dolgo niso tako uživali v britanskem vohunskem romanu'. Drugi roman iz iste serije, Dead Lions (Mrtvi levi), je leta 2013 dobil nagrado zlato bodalo za najboljši kriminalni roman, Sunday Times pa ga je uvrstil na lestvico med petindvajset najboljših kriminalnih romanov v zadnjih petih letih. Mick se je rodil v Newcastlu in danes živi v Oxfordu.

 

Če moskovska pravila pomenijo, da moraš paziti nase, londonska pravila pomenijo, da rešuješ svojo rit. Moskovska pravila so se pisala na ulicah, londonska pravila pa so izumili na hodnikih Westminstra. Na kratko: vedno nekdo plača. Poskrbi, da to nisi ti.

 

KOMENTAR UREDNICE:
Inteligenten, duhovit in ravno prav napet britanski vohunski roman. Klasična vohunska zgodba z izvirnim zapletom: glavni junaki so odpisani vohuni, ki jih je MI5 ožigal za zgube in obsodil na duhamorno delo. Herron je zgradil malo drugačen britanski vohunski svet, ki je poln črnega humorja, spektakularnih spodrsljajev, zahrbtnih spletk in nepričakovanih preobratov.


Podatki o knjigi

 • Založba: Učila International, d.o.o.
 • Vezava: mehka
 • Avtor: Mick Herron
 • Dimenzije: 150 x 217 x 24
 • Jezik: Slovenski
 • Leto izdaje: 2021
 • Prevajalec: Marko Bogataj
 • Število strani: 320
 • Opomba: Knjiga meseca
 • Šifra: 010050
 • EAN koda: 9789610048220

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?