Pozdravljeni, Prijava

Nita Prose

SOBARICA (Mehka vezava KM)

Ena najtežje pričakovanih knjig leta 2022 na booktoku in drugje!

Več podatkov

19,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Sem vaša sobarica.
Poznam vaše skrivnosti. Vem za vaše umazano perilo.
Kaj pa vi veste o meni?

Molly Gray ni taka kot drugi. Ne premore družabnih veščin in ne zna razbirati namenov drugih ljudi. Babica, ki jo je vzgajala, ji je ta svet predstavila tako, da zdaj Molly lahko živi v njem.
A odkar ji je babica pred nekaj meseci umrla, je petindvajsetletna Molly prisiljena sama pluti skozi življenje in reševati svoje težave. Kljub temu pa najde užitek v delu hotelske sobarice. Že od malega strašno rada čisti, zato je popolna za to delo. Vsako jutro se veseli, da si bo nadela uniformo, napolnila voziček s čistili, mili in brisačami ter se podala v sobe hotela Regency Grand, ki jih bo očistila do popolnosti.

Mollyjino rutinsko življenje pa se konča, ko nekega dne vstopi v sobo slovitega in bogatega Charlesa Blacka in ga najde mrtvega v postelji. Tega nereda ne bo lahko počistiti. Ko se Molly zaplete v iskanje resnice in sledi namigom, šepetu na hotelskih hodnikih, v sebi odkrije moč, za katero nikoli ni vedela, da jo premore. Samo sobarica je – ampak kaj vidi, kar so drugi spregledali?

Sobarica, eskapistično, očarljivo delo z resnično izvirno glavno junakinjo, je zgodba o tem, kako bi si vsi zaslužili, da bi drugi gledali nanje. In o tem, da resnica ni vedno črna in bela – najdemo jo v tistih bolj umazanih sivih kotičkih med obema …

 

»Domiseln, navdušujoč in čudovito svež prvenec.«
LISA JEWELL

 

NITA PROSE je že dolga leta urednica, ki skrbi za številne uspešne avtorje in njihove knjige. Živi v Torontu v Kanadi, v hiši, ki je le zmerno pospravljena. 

 

Avtorica o delu:
Največji navdih za svojo knjigo sem med drugim našla v izjemnem optimističnem romanu Eleanor Oliphant je povsem v redu. Ta knjiga je na novo opredelila, kaj vse je lahko optimistična književnost. Eleanor je ostra, bolj kisla kot sladka, ni vrtnica, temveč kaktus … Toda kljub temu smo se bralci poistovetili z njo in jo imeli zaradi bodic samo še raje.
Z Molly sem v Sobarici želela upodobiti lik, ki ima težave pri navezovanju stikov in ki je, ko pride do tega, zmožen precej pretresljivega moralnega ravnanja. Želela sem, da bralci stopijo v Mollyjino kožo, da vidijo svet skozi njene oči. Upala sem, da živeti kot ona pomeni imeti jo rad. Vprašala sem se, ali bodo imeli lahko bralci Molly tako radi kot babica, povsem in brezpogojno. In če bo tako, kaj bodo vzeli s seboj, potem ko bodo obrnili zadnjo stran?


Podatki o knjigi

 • Založba: Učila International, d.o.o.
 • Vezava: mehka
 • Avtor: Nita Prose
 • Dimenzije: 150 x 217 x 24
 • Jezik: Slovenski
 • Leto izdaje: 2022
 • Prevajalec: Maša Sitar
 • Število strani: 320
 • Opomba: Knjiga meseca
 • Šifra: 010082
 • EAN koda: 9789610050650

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?