Pozdravljeni, Prijava

Chris Hadfield

UMORI NA APOLLU (Mehka vezava KM)

Vesoljski triler izpod peresa enega najslavnejših astronavtov!

Več podatkov

22,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Piše se leto 1973 in trije astronavti so ujeti v majcenem vesoljskem plovilu Apollo 18. Eden od njih načrtuje umor …

Chris Hadfield, eden najbolj izkušenih ameriških astronavtov na svetu in izvajalec skladbe Space Oddity v breztežnostnem prostoru, je napisal izjemen vesoljski triler o hladni vojni, ki razgalja temačno srce vesoljske tekme. Medtem ko ruska in ameriška posadka drvita po skrivno nagrado, ki se skriva na površju Lune, na Zemlji dolgoletno rivalstvo med državama razpenja krila, politične razmere pa se zaostrujejo do skrajnih meja. Kontrolor letenja v Houstonu, Kazimieras 'Kaz' Zemeckis, ki sodeluje pri odpravi Apolla 18, si močno prizadeva, da Nasina posadka ne bi razpadla, obenem pa mora biti ves čas en korak pred sovjetskimi tekmeci. Na krovu Apolla 18 pa niso vsi takšni, kot se zdijo …

Knjiga Umori na Apollu je polna fascinantnih tehničnih podrobnosti, ki so navdušile oboževalce knjige Marsovec, obenem pa to napeto delo z mnogimi preobrati asociira na vznemirljivost filma Lov na rdeči oktober. Umori na Apollu bralca popeljejo v središče dogajanja v vesoljskem plovilu in na Luninem površju – pri tem pa je vsakršna pomoč 384.000 kilometrov stran! Bralec začuti ognjevitost gravitacijske sile ob izstrelitvi, občuti hladno samotnost vesolja in zazna strah, ki posameznika preveva, ko se oprime zunanje strani vesoljskega plovila, ki kroži okoli Zemlje s hitrostjo 27.000 kilometrov na uro. Vsi omenjeni dogodki, ki jih v knjigi opisuje nekdanji poveljnik Mednarodne vesoljske postaje, izvirajo iz njegovih resničnih življenjskih izkušenj.


Michael je bil pri oknu in obraz mu je osvetlil šibek žarek svetlobe. »Takoj bom, samo za hipec pridita sem in poglejta tole. Prvi sončni vzhod v vesolju.«
Chad in Luke sta se zazrla skozi okno in zagledala vijoličast sij nočnega neba, ki ga je hitro zamenjala jutranja zarja. V smeri proti svetlobi so leteli s hitrostjo 8 kilometrov na sekundo.
Luke je kot začaran strmel v Sonce, ki se je risalo na horizontu.
»Česa lepšega še nisem videl,« je rekel Michael s spoštovanjem.
»Kot da bi nekdo na robu sveta razlil mavrico.«

(odlomek iz knjige)

 

CHRIS HADFIELD je eden najbolj izkušenih astronavtov na svetu. Polkovnik Hadfield, najboljši diplomant šole testnih pilotov ameriških letalskih sil leta 1988 in testni pilot leta ameriške mornarice leta 1991, je sodeloval pri 25 ameriških vesoljskih misijah in je za Naso delal tudi v Rusiji. Hadfield je služil kot poveljnik Mednarodne vesoljske postaje, kjer je izvedel rekordno število znanstvenih eksperimentov in nadzoroval nujne sprehode po vesolju. Pri tem si je z osupljivimi fotografijami in izobraževalnimi videoposnetki o življenju v vesolju pridobil svetovno prepoznavnost. Njegov glasbeni video, različica skladbe Space Oddity Davida Bowieja, ki jo je izvedel v breztežnostnem prostoru, ima skoraj 50 milijonov ogledov, njegov govor o strahu na konferenci TED pa več kot 10 milijonov. Sodeloval je pri ustvarjanju televizijske serije BBC Astronauts: Do You Have What It Takes?, kjer je bil tudi član žirije. Je avtor dveh svetovnih uspešnic, An Astronaut's Guide to Life on Earth in You Are Here in The Darkest Dark, Umori na Apollu pa je njegova prva leposlovna knjiga in prva v seriji vesoljskih kriminalk.


»V knjigi je nekaj odlično izrisanih likov, med njimi je najbrž najvznemirljivejša oseba sovjetska kozmonavtka … Toda najfascinantnejše pri vsem skupaj je dejstvo, da je Chris Hadfield veliko norih stvari, ki jih boste prebrali v knjigi, čisto zares izkusil. Od tega, da je za las ušel smrti ob pilotiranju reaktivnih lovcev, se držal za zunanjo stran vesoljskega plovila, ki je krožilo s hitrostjo 27.000 kilometrov na uro, do doživetja gorečega pekla ob ponovnem vstopu v zemeljsko atmosfero pri 32-kratni hitrosti zvoka. Chris svojim izkušnjam doda še malce čarovnije in vas popelje prav tja, v vesolje – v samo središče dogajanja!«
(Jon Butler, urednik nekaterih Chrisovih knjig)

 

KOMENTAR UREDNICE:
Izjemna knjiga, ki jo bodo požrli vsi navdušenci Vojne zvezd in vesoljskih poletov, pa tudi vsi, ki jih zanima vesoljska tekma pa hladna vojna pa geostrateške igrice, ki se jih gredo velesile v najrazličnejših obdobjih zgodovine.

Zanimivo tudi z vidika tega, da knjiga govori o času, ko je bila Ukrajina še Ukrajinska sovjetska republika.
Zanimiva tudi za vse navdušence nad tehniko, saj je polna fascinantnih tehničnih podrobnosti o vesoljskih plovilih in življenju v kapsuli.
Vidi se, da je knjigo pisal nekdo, ki res ve, kako je poleteti v vesolje. Bralcu se zazdi, kot da res sedi v plovilu, ki vodi proti Luni.

Podatki o knjigi

 • Založba: Učila International, d.o.o.
 • Vezava: mehka
 • Avtor: Chris Hadfield
 • Dimenzije: 150 x 217 x 33
 • Jezik: Slovenski
 • Leto izdaje: 2022
 • Opomba: Knjiga meseca
 • Prevajalec: Vesna Hauschild
 • Število strani: 464
 • Šifra: 010095
 • EAN koda: 9789610051756

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?