Pozdravljeni, Prijava

Michael Connelly

ZAKON NEDOLŽNOSTI (Trda vezava)

Knjiga je bila navdih za izvirno serijo Odvetnik v lincolnu – kmalu na Netflixu.

Več podatkov

34,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Nov roman priljubljenega pisca sodniških trilerjev in enega največjih mojstrov žanra!

Tisti večer, ko praznuje veliko zmago, odvetnika obrambe Mickeyja Hallerja ustavi policist, ki v prtljažniku njegovega lincolna odkrije truplo odvetnikove nekdanje stranke. Hallerja tako obtožijo umora, vendar si ne more privoščiti plačila pretirane varščine v višini petih milijonov dolarjev, ki mu jo naloži maščevalni sodnik.
Mickey se odloči, da bo sam svoj zagovornik. Prisiljen se je braniti iz zaporniške celice v zaporu Twin Towers v središču Los Angelesa. Obenem mora biti nenehno na preži – kot uslužbenec sodišča namreč takoj postane tarča. Pri tem pa med razkrivanjem korupcijske zarote v ječi stke nova prijateljstva.

Še obsežnejša pa je zarota proti njemu. Haller ve, da so mu umor podtaknili – to je lahko storil bodisi  novi bodisi stari sovražnik. Medtem ko njegova zaupanja vredna ekipa, v kateri je tudi njegov polbrat Harry Bosch, raziskuje, mora Haller v sodni dvorani uporabiti vse svoje spretnosti, da bi ovrgel obremenilne dokaze proti sebi.

Odvetnik v lincolnu se v svojem najzahtevnejšem primeru bori za svoje življenje. Mu bo v najpomembnejšem primeru kariere uspelo?


»Vrhunsko … Nadvse inteligentna, dinamična srhljivka iz sodne dvorane izpod peresa sodobnega mojstra.« (Publisher's Weekly)


MICHAEL CONNELLY je avtor štiriintridesetih romanov, vključno z uspešnicami časopisa New York Times Mesto kosti, Ožine in Izgubljena svetloba. Med njegovimi knjigami – po svetu so jih prodali v več kot štiriinsedemdesetih milijonih izvodov – so tudi tiste iz zbirke o Harryju Boschu, odvetniku iz lincolna ter Renée Ballard. Connelly je nekdanji časopisni novinar, prejemnik številnih nagrad tako za novinarsko delo kot za romanopisje. Je izvršni producent televizijske serije Bosch ter avtor podkasta Murder Book. Čas preživlja v Kaliforniji in na Floridi.


V knjigi Zakon nedolžnosti, s katero se med slovenske bralce vrača priljubljeni pisec sodniških trilerjev Michael Connelly, avtor vrhunsko opiše obup odvetnika, ki se je znašel v vlogi obtoženca – grozi mu dolga zaporna kazen v ječi, polni ljudi z neporavnanimi dolgovi. S prvoosebnim pripovedovalcem pisatelj izjemno dobro razkrije premeten odvetniški um, ki se vročično trudi pravilno odigrati pravno igro, obenem pa stopnjuje napetost do neznosnosti.


KOMENTAR UREDNICE:
Izjemno napeta sodniška srhljivka, s katero se priljubljeni pisec sodniških trilerjev in eden največjih mojstrov žanra vrača med slovenske bralce. Knjiga, ki napetost ohranja od prve do zadnje strani, ponuja fascinanten vpogled v pronicljivi um odvetnika, ki premeteno izbira svoje besede in poteze, da na sodišču dokaže lastno nedolžnost. Brez losangeleške policije, agentov FBI-ja, mehiške mafije in korupcije na vseh koncih seveda tudi tukaj ne gre.


»Da tega nisem storil, lahko dokažem samo tako, da dokažem, kdo je pravi storilec,« sem rekel. »To je zakon nedolžnosti.«

Podatki o knjigi

  • Založba: Učila International, d.o.o.
  • Vezava: trda
  • Avtor: Michael Connelly
  • Dimenzije: 160 x 220 x 32
  • Jezik: Slovenski
  • Leto izdaje: 2022
  • Prevajalec: Jernej Zoran
  • Število strani: 384
  • Šifra: 006812
  • EAN koda: 9789610051916

Stranke, ki so kupile ta izdelek, so kupile tudi:

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?