Pozdravljeni, Prijava

John Grisham

NEVIHTA NA OTOKU CAMINO (Trda vezava)

John Grisham, pisec knjižnih uspešnic in mojster pravniških trilerjev, vas popelje na rajski otok in vam postreže s ščepcem sonca, peska, skrivnosti ter zločina.

Več podatkov

29,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Dobrodošli nazaj na otoku Camino, kjer se lahko zgodi karkoli – celo umor sredi orkana, ki bi lahko postal popoln zločin …

Ko se knjigarna Bay Books in njen lastnik Bruce Cable pripravljata na vnovičen obisk avtorice knjižne uspešnice Mercer Mann, orkan Leo zaide s svoje predvidene poti in jo ubere naravnost proti otoku. Guverner Floride odredi obvezno evakuacijo, zato večina otočanov svoja domovanja zaščiti z deskami in zbeži na kopno. Bruce se odloči ostati in prebroditi nevihto.

Orkan povzroči opustošenje: hiše in stanovanja zravna s tlemi, uniči hotele in trgovine, poplavi ulice in več ljudem vzame življenje. Ena od žrtev orkana naj bi bil tudi Nelson Kerr, Bruceov prijatelj in pisec trilerjev. A narava njegovih poškodb govori v prid dejstvu, da njegove smrti ni povzročilo neurje. Utrpel je namreč več sumljivih udarcev v glavo.

Kdo bi hotel ubiti Nelsona? Pri lokalni policiji imajo polne roke dela z odstranjevanjem posledic orkana in za reševanje primera niso najbolje opremljeni. Bruceu pride na misel, da bi utegnili biti sumljivi liki iz Nelsonovih romanov še kako resnični in prav nič izmišljeni. Poleg tega ima Nelson nekje na svojem računalniku končan rokopis svoje zadnje knjige. Bi se lahko ključ do rešitve skrival prav tam, črno na belem? Ko se Bruce loti raziskovanja, njegova odkritja postanejo daleč pretresljivejša od vseh zapletov v Nelsonovih zgodbah — in veliko nevarnejša.

 

Z Nevihto na otoku Camino priljubljeni ameriški pisatelj poskrbi za popoln pobeg iz vsakdana.

 

JOHN GRISHAM je avtor sedeminštiridesetih romanov, ki so drug za drugim zasedli prvo mesto na lestvici najbolje prodajanih knjig in so prevedeni v skoraj petdeset jezikov. Med njegovimi najnovejšimi deli so: The Judge's List, Sooley in tretja iz serije zgodb o odvetniku Jaku Briganceu, Čas za milost, po kateri so pri HBO-ju posneli tudi nanizanko.
Grisham je dvakrat prejel književno nagrado Harper Lee za leposlovne romane s področja prava, prav tako pa so mu podelili nagrado Kongresne knjižnice Creative Achievement Award za leposlovne dosežke.
Ko ne piše, opravlja funkcijo člana upravnega odbora Innocence Project  ter Centurion Ministries, dveh narodnih ustanov, ki se trudita doseči oprostitev po krivem obsojenih. V veliko svojih delih se dotika tematike globoko zasidranih pomanjkljivosti kazenskopravnega sistema.

 

"Močno dvomim, da bi kdaj napisal svojo prvo zgodbo, če ne bi bil pravnik. Niti v sanjah nisem pomislil, da bi postal pisatelj. Pisati sem začel šele po tem, ko sem prisostvoval sodnemu postopku." John Grisham

Podatki o knjigi

  • Založba: Učila International, d.o.o.
  • Vezava: trda
  • Avtor: John Grisham
  • Dimenzije: 160 x 220 x 25
  • Jezik: Slovenski
  • Leto izdaje: 2022
  • Prevajalec: Bernarda Plavec
  • Število strani: 288
  • Šifra: 006889
  • EAN koda: 9789610052982

Stranke, ki so kupile ta izdelek, so kupile tudi:

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?