Pozdravljeni, Prijava

Anka Peljhan

Babičina kuhinja po naše

Otroci osnovnih šol in Anka Peljhan obujajo zgodovino slovenske kulinarike

Več podatkov

14,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Da bi zgradili trdne temelje prihodnosti, moramo poznati lastno zgodovino, tudi na krožniku. Slovenski osnovnošolci so znova razgrnili tančice lastne prehranske kulture in jedi svojih prednikov pripravili 'po svoje' ali po zadnjih kulinaričnih zapovedih, na način, ki privablja tudi najzahtevnejše jedce. Prisluhniti naravi, kulturi, ki je postavila temelje današnjemu razvoju in prehranjevalnemu sistemu, pomeni znati pripraviti jedi na sodoben, današnjemu zahtevnemu jedcu primeren ter očem prijazen način.


S svojimi kuharskimi izkušnjami in velikim navdušenjem so v sodelovanju s prenekaterimi kuharskimi mojstri ustvarili okuse ali kreacije, ki bi si zaslužili postati gastronomski predstavniki posameznih mikroregij ali razlog za obisk domačih gostov ali gostov iz tujine.


Slovenija se lahko ponosno postavi ob bok kulinaričnim velesilam sveta, saj ponuja široko paleto značilnih in okusnih jedi, ki jih skozi projekt obujanja prehranske kulturne dediščine oživljajo osnovnošolci.

Podatki o knjigi

  • Založba: Učila International, d.o.o.
  • Vezava: poltrda
  • Avtor: Anka Peljhan
  • Dimenzije: 176 x 245 x 15 mm
  • Leto izdaje: 28. 10. 2016
  • Število strani: 208
  • Šifra: 004097
  • EAN koda: 9789610031567

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?