Pozdravljeni, Prijava

Sarah J. Maas

POLNOČNA KRONA (Žepna knjiga)

 Druga knjiga v seriji Stekleni prestol!

Več podatkov

12,90 € z davkom

V seznam želja

Opis

Prej je bila smrtonosna. Zdaj je neustavljiva.

Kralj z železno roko in kot tema črno dušo vlada s steklenega prestola. Morilka Celaena Sardothien je zmagala na neprizanesljivem tekmovanju in postala njegova bojevnica. A vendar Celaena kroni še zdaleč ni zvesta. Svojo skrivnost skrbno skriva - ve namreč, da je človek, ki mu služi, zavezan zlu.

Celaena spozna, da ni edina na lovu za pravico in pretvarjanje postaja vse težje. Medtem ko skuša razvozlati skrivnosti, zakopane globoko pod steklenim gradom, pri tem utrpijo njena prijateljstva. Zdi se, da ni nikogar, ki se ne bi hotel spraševati o njeni prisegi - ne prestolonaslednik Dorian, ne poveljnik straže Chaol, niti ne njena najboljša prijateljica Nehemia, tuja princesa uporniškega duha.

Vendar pa skrivnosti, ki so jih vsi skrivali, neke strašne noči vodijo k neizrekljivi tragediji. Celaenin svet se bo sesul in prisiljena se bo odreči tistemu, kar ji je najdragocenejše, ter se enkrat za vselej odločiti, komu gre njena zvestoba ... in za koga se je na koncu pripravljena boriti.


Druga knjiga v seriji Stekleni prestol (Throne of Glass) - Stekleni prestol, Polnočna krona, Dedinja ognja in Kraljica senc.
Več o avtorici na njeni spletni strani.

RECENZIJA BUKLA:
Kmalu po prevodu prvega dela priljubljene serije, ki se spogleduje z žan roma romantične in temne fantazije, je pred nami že nadaljevanje. Da spomnimo: Stekleni prestol je predstavil Celaeno Sardothien, izurjeno morilko, ki si je z zmago na tekmovanju priborila »delovno mesto« kraljeve bojevnice. Čeprav je njen vladar okruten tiran, kriv za trpljenje in smrt mnogih, Celaena nima izbire in mora izvrševati umazane uboje. Ali pač. Celaena namreč sluti kraljevo zavezo zlu in plete svojo igro, s katero bi razjasnila izvor njegove moči. Pretvarjanje postaja vse težje, saj je težko ohranjati skrivnosti tudi pred prijatelji … In prav odnosi med liki so tisti, ki tokrat naredijo korak naprej. Medtem pa Celaena med tkanjem romantičnih in prijateljskih vezi zaradi okusa lastne sreče postaja vedno bolj ravnodušna do krivic, ki se dogajajo v kraljestvu. Toda ko se zgodi tragedija, se preobrazi v neustavljivo hladnokrvno morilko. Bo ob vsej razliti krvi sploh zmogla najti pot nazaj v človečnost? Polnočna krona ob bolj osredotočenem pisanju nadgradi že tako berljivi prvenec. Občasno sicer še moti nihanje likov: ti se v neki situaciji obnašajo povsem razumno, spet v drugi presenetijo s svojo naivnostjo. Klub vsemu je opazen zrelostni razvoj, zlasti pri Celaeni, ki jo Maasova sijajno razvije kot hkrati neuničljivo in ranljivo junakinjo, razpeto med lastnimi željami in obremenjujočo usodo, ki ji je namenjena. Ob bolj ali manj presenetljivih razkritjih pa se riše tudi osrednji konflikt, kjer pomembno vlogo vlečejo starodavne magične sile. Priporočljivo, predvsem pa zabavno in neodložljivo branje.
Aleš Cimprič, Bukla 140 Podatki o knjigi

 • Založba: Učila International, d.o.o.
 • Vezava: mehka
 • Avtor: Sarah J. Maas
 • Dimenzije: 125 x 190 x 28
 • Jezik: slovenski
 • Leto izdaje: 27. 12. 2017
 • Prevajalec: Katarina Žakelj
 • Število strani: 396
 • Zbirka: Žepna knjiga
 • Šifra: 013581
 • EAN koda: 9789610036500

Oglej si še

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?