Pozdravljeni, Prijava

Jens Liljestrand

TUDI ČE SE VSE KONČA (BROŠIRANO)

Si predstavljate življenje kot podnebni begunci?

Več podatkov

22,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Mednarodna uspešnica, ki slikovito opiše kaos in življenje v svetu, ki ga lahko v bližnji prihodnosti prinese podnebna kriza.

Še eno vroče poletje, še en zgodovinski vročinski val. Toda tokrat se življenje Didrika in njegove družine temeljito spremeni. Velik del severne Švedske je v plamenih, gozdni požari še širijo, v mestih potekajo evakuacije, porajajo se nemiri – povsod vlada neobvladljiv kaos. Načrtovano potovanje na Tajsko, ki ga je Didrik načrtoval za svojo družino in s katerim je skušal rešiti svoj propadajoči zakon, se zdi vse bolj podobno nečimrnim sanjam. Protagonisti knjige se nenadoma spremenijo v podnebne begunce, a čeprav svet, kot ga poznamo, pred njihovimi očmi razpada, se vsakodnevno življenje nadaljuje.

JENS LILJESTRAND, švedski novinar in avtor več leposlovnih in neleposlovnih knjig, v romanu Tudi če se vse konča poda svoje videnje sveta, ki mu ni uspelo. Sveta, v katerem je podnebna katastrofa dejstvo. A vseeno sveta, v katerem se še vedno borijo vsakodnevni boji, sklepajo zavezništva in ustvarjajo prijateljstva, sveta, v katerem še vedno vznika naklonjenost in tli ljubezen.


Knjiga, ki bralcu zastavi vprašanje, kako bomo odreagirali, če pride do podnebne katastrofe?
Bomo dobri ali slabi? Sočutni ali kruti? Bo prevladal plenilski nagon ali sočutje? Vešč pisanja in z neizmernim smislom za humor Liljestrand prepričljivo oriše našo mogočo bližnjo prihodnost. Pri tem ne pridiga. Ne tarna. Ne ukazuje. Samo ponuja prostor, da se nad stanjem sveta zamislimo sami.

Z uporabo vseprisotne katastrofičnosti podnebne krize, ki jo uporabi za ozadje, avtor oriše svet navadnih ljudi, v katerem najstniške ljubezni, zakonske težave, kriza identitete, upor zoper avtoritativne starše še vedno obstajajo, čeprav realnost, ki smo je vajeni, razpada.
Okoljska distopija, v kateri je podnebna katastrofa dejstvo.


Podatki o knjigi

  • Založba: Učila International, d.o.o.
  • Vezava: mehka
  • Avtor: Jens Liljestrand
  • Dimenzije: 150 x 217 x 34
  • Jezik: Slovenski
  • Leto izdaje: 2023
  • Prevajalec: Danni Stražar
  • Število strani: 448
  • Šifra: 007001
  • EAN koda: 9789610053613

Stranke, ki so kupile ta izdelek, so kupile tudi:

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?