Pozdravljeni, Prijava

Margaret Atwood

Leto potopa (ŽK)

Roman Leto potopa je resnobna hvalnica človeškemu upanju in smrtno resen sunek v našo sposobnost za samouničenje …

Več podatkov

3,99 € z davkom

Dobavljivost: Ta izdelek ni več na zalogi

V seznam želja

Opis

Roman Leto potopa je resnobna hvalnica človeškemu upanju in smrtno resen sunek v našo sposobnost za samouničenje …

Sonce posvetli vzhod in pordeči modrosivo meglico, ki označuje oddaljeni ocean. Mrhovinarji, ki čepijo na drogovih, razprejo krila, da jih posušijo. V zraku je rahel vonj po zažganem. Brezvodni potop – kuga, ki jo je ustvaril človek – je končala svet.

A dve ženski sta preživeli: Ren, mlada plesalka, ki je ujeta, kjer je delala, v imenitnem seks klubu (najčistejša poredna dekleta v mestu); in Toby, ki opazuje in čaka na svoji strehi.
Je še kdo tam zunaj?

Atwoodova zelo prefinjeno niza dogodke prihodnjega sveta – menja perspektivo pripovedi, čas dogajanja pred potopom in po njem, z izbranim jezikom ustvarja temačno, moreče, mestoma celo histerično vzdušje. Roman bi lahko označili kot znanstveno fantastiko, satiro, celo alegorijo, v vsakem primeru pa gre za sliko sveta, kakršen nas mogoče čaka že jutri.

Je kritika sodobne civilizacije, potrošništva, človeškega pohlepa in opozorilo, da se svet še prehitro lahko spremeni v postapokaliptično moro.

Margaret Atwood sodi med najbolj priznane sodobne književnike. S svojimi proznimi deli, poezijo in kritičnimi eseji je postala osrednje ime kanadske književnosti. Njene knjige so prevedene že v več kot 35 jezikov. Za svoj literarni opus je prejela več literarnih nagrad in častnih nazivov.

Podatki o knjigi

  • Vezava: broširano
  • Dimenzije: 13 x 19 cm
  • Število strani: 496
  • Založba: Učila
  • Leto izdaje: 2012
  • Avtor: Margaret Atwood
  • Šifra: 012868

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?