Ashlee Vance

Elon Musk

Zgodba najdrznejšega podjetnika našega časa, ki izdeluje rakete in električne avtomobile in želi, da bi ljudje naselili druge planete



14,90

31 na zalogi

OCENA KNJIGE

Ni ocen izdelka

Ste prebrali knjigo in bi jo želeli oceniti?
Za oddajo ocene in mnenja kliknite tukaj.

Brezplačna poštnina znotraj Slovenije za naročila večja od 40 €!

Naročila in informacije
+386 64 24 24 07 (08:00 - 16:00)

Elon Musk je leta 1992 prispel v Združene države kot priseljenec iz Južne Afrike z gorečo željo, da uresniči svoje najbolj divje sanje.

V viharnih letih, ki so sledila, ga je ob neznanskih uspehih čakalo tudi nemalo hudih razočaranj. Izrinili so ga iz PayPala, prebolel je nevarno obliko malarije in se soočil s smrtjo otroka. Potem je iz Silicijeve doline odšel v Los Angeles.

Njegovi prijatelji so osuplo opazovali, kako je naslednjih nekaj let pognal vse svoje premoženje za rakete in električne avtomobile. Do leta 2012 pa je uprizoril enega največjih preporodov v zgodovini poslovanja: podjetja Tesla Motors, SpaceX in SolarCity so doživela edinstven uspeh, Muskovo premoženje pa je bilo ocenjeno na več kot 5 milijard dolarjev.

Le malokateri industrialec v vsej industrijski dobi bi se lahko z Muskom kosal po neizčrpni energiji in prodornosti vizij.

Elon Musk, nekakšna sodobna kombinacija Thomasa Edisona, Henryja Forda, Howarda Hughesa in Steva Jobsa, je gonilna sila treh inovativnih ‘zelenih’ podjetij, ki so vsa dodobra pretresla ameriški poslovni in industrijski svet. Bolj kot katerikoli drugi menedžer vlaga svojo energijo in lastna sredstva v oblikovanje prihodnosti, ki je videti pestra in daljnosežna – še bolj kot najbolj fantastičen znanstvenofantastičen roman.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Elon Musk”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PODATKI O KNJIGI

EAN 9789610027980
Vezava broširano
Prevajalec Samo Kuščer
Dimenzije 125 x 190 x 29
Število strani 398
Leto izdaje 2015
Založba Učila International
Jezik slovenščina
Šifra (SKU): 013301
To top