Pozdravljeni, Prijava

Llucia Ramis

Egosurfing (trda vezava)

Termin egosurfing opisuje iskanje informacij o samem sebipo internetu. Namen tega iskanja je, da bi samemu sebi dokazali,da nismo anonimni. Če se najdemo na internetu, najdemo dokaz,da živimo. Če ne obstajamo v virtualnem svetu, smo nepomembni.Če nas ni na internetu, je skoraj tako, kot da nas tudi v resnicine bi bilo. Dejstvo pa je, da si želimo biti. Čisto vsi si želimo bitiprotagonisti.

Več podatkov

3,99 € z davkom

Pozor: Zadnji kosi na zalogi!

V seznam želja

Opis

Termin egosurfing opisuje iskanje informacij o samem sebipo internetu. Namen tega iskanja je, da bi samemu sebi dokazali,da nismo anonimni. Če se najdemo na internetu, najdemo dokaz,da živimo. Če ne obstajamo v virtualnem svetu, smo nepomembni.Če nas ni na internetu, je skoraj tako, kot da nas tudi v resnicine bi bilo. Dejstvo pa je, da si želimo biti. Čisto vsi si želimo bitiprotagonisti. Naš protagonizem pa ima dve plati: ekshibicionizemin voajerstvo. Llucia Ramis tako s svojim romanom EGOSURFING pokaže na hibe sodobne družbe v razvitem svetu, na vedno
večjo egocentričnost, individualizem in odtujenost med ljudmi.In nas sprašuje: smo postali odvisni od novodobnih tehnologijkomunikacije? Zakaj se zatekamo v virtualna prijateljstva,instant zveze in bežimo pred trajnejšimi čustvi?

Nič hudega slutečemu sprehajalcu na glavo pade vreča smeti.Dogodku je priča televizijska novinarka, ki ga v hipu spremeni v novico ter "skoraj umora iz malomarnosti" obtožianonimno pisateljico knjig za samopomoč.

Ta je v stavnovanju, od koder je nekdo odvrgel vrečo smeti, živela pred dvanajstimi leti, ko je bila brucka, in se iz njega odselila po smrti fanta, ki jo je razdevičil. Po krivem obtožena protagonistka naveže stik s poškodovanim fantom in tudi z nesramno novinarko. Teo je nesrečna figura, ki ga bivše dekle obtožuje nasilja in ki si želi iskrenega prijateljstva z domnevno povzročiteljico svoje nesreče. Ona pa se spoprijatelji z novinarko Rut, ki jo povleče v svet visoke in izumetničene barcelonske družbe.

Llucia Ramis (1977) je pisateljica in novinarka. Njen prvi roman je z iskrivostjo in svežino naredil vtis na kritike in bralce, za svoj drugi roman Egosurfing je leta 2010 prejela katalonsko literarno nagrado Josep Pla.

Podatki o knjigi

  • Avtor: Llucia Ramis
  • Dimenzije: 13 x 19,5 cm
  • Leto izdaje: 2012
  • Prevajalec: Veronika Rot
  • Število strani: 320
  • Vezava: Trda
  • Založba: Učila International d.o.o.
  • Šifra: 002899
  • EAN koda: 9789610015901

Sorodni izdelki:

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?