Pozdravljeni, Prijava

Zmago Jelinčič Plemeniti

Slovenska grb in zastava - heraldika in veksilologija SUPER CENA

Temeljita raziskava nastanka in razvoja prvih slovenskih grbov in zastav!

Več podatkov

9,99 € z davkom

Pozor: Zadnji kosi na zalogi!

V seznam želja

Opis

Knjiga Slovenska grb in zastava – heraldika in veksilologija je namenjena vsem, ki jih zanimata grboslovje in zastavoslovje, saj obsežno, jasno in pregledno predstavlja osnovne pojme, povezane z nastankom in oblikovanjem grbov in zastav.

Ljubiteljski heraldik Zmago Jelinčič Plemeniti, ki je temeljito raziskal zgodovino prvih slovenskih grbov in zastav, v knjigi opisuje njihov nastanek in razvoj, izčrpno besedilo pa spremljajo barvne fotografije in slike zgodovinskih dokumentov.

Monumentalna in čudovito oblikovana knjiga na enem mestu predstavlja osnove heraldike in veksilologije, poleg tega pa beleži politično zelo razgibana obdobja zgodovine slovenskega naroda, v katerih se je odločalo o narodnih simbolih.


Zmago Jelinčič Plemeniti je poslanec državnega zbora in vodja poslanske skupine Slovenske nacionalne stranke. Njegovo zanimanje za heraldiko in veksilologijo je povezano z dejstvom, da je njegova rodbina od cesarice Marije Terezije leta 1756 prejela dedni plemiški naslov. Napisal je sedem knjig o numizmatiki, posveča pa se tudi zbiranju in raziskovanju starih bankovcev, finančnih dokumentov in vrednostnih papirjev.


»Knjiga gospoda Zmaga Jelinčiča Plemenitega, poslanca Državnega zbora Republike Slovenije, ni le zanimiva za heraldične in veksilološke razprave, ampak pomeni tudi odkrivanje globljih nacionalnih korenin, s tem pa tudi vzpodbudo k večji samozavesti slovenskega naroda.«

France Cukjati, predsednik Državnega zbora RS

Podatki o knjigi

  • Vezava: <b>trda</b>
  • Dimenzije: <b>23 x 30 cm</b>
  • Število strani: 394
  • Leto izdaje: 2008
  • Založba: Učila
  • Avtor: Zmago Jelinčič Plemeniti
  • Šifra: 002090
  • EAN koda: 9789610005407

Sorodni izdelki:

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?