Pozdravljeni, Prijava

Monika Zupanc Jelinčič Plemeniti, uvodne besede prof. dr. Tone Jerovšek

Potne listine v okviru Kraljevine Jugoslavije SUPER CENA

Predstavitev različnih vrst potnih listin od ustanovitve Kraljevine Srbov, Hrvatov in Slovencev do propada Kraljevine Jugoslavije

Več podatkov

9,99 € z davkom

Pozor: Zadnji kosi na zalogi!

V seznam želja

Opis

Predstavitev različnih vrst potnih listin od ustanovitve Kraljevine Srbov, Hrvatov in Slovencev do propada Kraljevine Jugoslavije


V knjigi Potne listine v okviru Kraljevine Jugoslavije so predstavljene različne vrste listin iz obdobja med letoma 1918 in 1941, pojasnjena pa je tudi zakonodaja, povezana s potnimi listinami. Velik del knjige je posvečen predstavitvi varovanja potnih listin pred zlorabo, delo pa je še posebno zanimivo zaradi številnih zgodovinskih dokumentov, ki so javnosti predstavljeni prvič.

Velik del knjige je posvečen zakonodaji, povezani s potnimi listinami (pridobivanje, uporaba, odvzem), in predstavitvi varovanja potnih listin pred zlorabo. Avtorica v knjigi definira posamezne tipe potnih listin, ki so tudi posamično ponazorjeni s fotografijami izvirnih zgodovinskih dokumentov, ki so tokrat javnosti predstavljeni prvič. Uporabljeno pa je tudi veliko izvirne in doslej nepoznane državne korespondence med različnimi diplomatskimi predstavništvi Kraljevine Jugoslavije po svetu in Ministrstvom za zunanje zadeve. Delo časovno sledi razvoju takratne skupne države, predvsem je razvidno naraščanje revščine, dvigovanje cen in močna inflacija, s tem pa tudi posledično izseljevanje državljanov v tujino.

Dejstva, predstavljena v knjigi, prinašajo veliko novih informacij na področju upravnih notranjih zadev in s svojo celovitostjo pomenijo bistven prispevek k osvetlitvi pomembnega zgodovinskega obdobja.Oglejte si notranjost!

Podatki o knjigi

  • Dimenzije: 23 x 30 cm
  • Vezava: trda
  • Število strani: 384
  • Leto izdaje: 2009
  • Založba: Učila
  • Avtor: Monika Zupanc Jelinčič Plemeniti, uvodne besede prof. dr. Tone Jerovšek
  • Šifra: 002201
  • EAN koda: 9789610006121

Stranke, ki so kupile ta izdelek, so kupile tudi:

Sorodni izdelki:

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?