Pozdravljeni, Prijava

Gianni Rijavec

Na krilih belega goloba

Bel’ golob naj poleti v nebo,

o miru in sreči pesmi naj pojo,

z roko v roki se meje podro.

ne vrag, le sosed naj bo mejak.

 

Mir je najbolj temeljna človeška in politična vrednota. Prizadevajmo si zanj in naj nas beli golob pri tem nenehno navdihuje.

Dr. Danilo TürkVeč podatkov

2,00 € z davkom

Pozor: Zadnji kosi na zalogi!

V seznam želja

Opis

Dva univerzalna jezika sta, ki zaznamujeta življenje in delo Giannija Rijavca. Že od zgodnjega otroštva, pa vse preko mladostniških let do zdajšnjega časa je prvi univerzalni jezik, po katerem ga vsi poznamo, glasba. Tako tista popularna (od Mateje, preko Nancy in Špele) kot tudi zborovska in tista, ki so jo peli s kvartetom.

Drugi univerzalni jezik, ki se je bolj izrazil v poznejših letih, pa je jezik miru in ljubezni, ki ga Rijavec širi s svojo fundacijo Beli golob, k širjenju pa bo pripomogla tudi pričujoča knjiga. V njej avtor popisuje začetek ideje o letu Belega goloba, ki se z navdušenjem in zavzetostjo širi iz Slovenije, s Trnovega pri Gorici, prek Rima do Tibeta, v Armenijo, Makedonijo, Srebrenico … ter poudarja pomen miru, ljubezni, sodelovanja med različnimi narodi. Pri tem pa ji pomaga tudi glasba. Skupaj sta našli podpornike med politiki, novinarji, glasbeniki, zdravniki in drugimi javnimi osebnostmi. Beli golob nadaljuje svoj let s knjigo in naprej … v nebo.

 

O avtorju

Pravijo mu večni romantik! Številne plošče, kasete, zgoščenke potrjujejo glasbenikovo nenehno ustvarjalno moč. Turneje in nastopi po vsem svetu (Avstralija, Kanada, Švedska, Italija, Avstrija, nekdanja Jugoslavija, itd.) pa so dokaz, da je glasbenik svetovljan, vajen nastopanja pred najzahtevnejšo publiko. Pred kratkim je Gianni izdal novo zgoščenko z naslovom Poti do srca. Ljubezen, mir, sreča, sprava so besede, ki so rdeča nit Giannijevega glasbenega ustvarjanja.

Gianni Rijavec je tudi ustanovitelj Mednarodne mirovniške fundacije Beli golob, katere osnovni namen je širjenje ideje o miru v svetu.Podatki o knjigi

  • Avtor: Gianni Rijavec
  • Dimenzije: 23 cm x 17 cm
  • Leto izdaje: 2012
  • Število strani: 208
  • Vezava: Broširana z zavihki
  • Založba: Učila International d.o.o.
  • Šifra: 003066
  • EAN koda: 9789610016816

Sorodni izdelki:

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?