Pozdravljeni, Prijava

Matt Ridley

KAKO INOVACIJE SPREMINJAJO SVET (Žepna knjiga)

KAKO INOVACIJE SPREMINJAJO SVET in zakaj uspevajo v svobodni družbi!

Več podatkov

14,90 € z davkom

V seznam želja

Opis

Inovacije so bili ključni dogodki ne samo v naši preteklosti, temveč so tudi v naši sedanjosti.

Pogosto so tudi razlog, zaradi katerega smo deležni dramatičnega izboljšanja našega življenjskega standarda in vznemirljivih sprememb v naši družbi. Kako pride do inovacij, pa vseeno še vedno ostaja skrivnost, ki ji tako usmerjevalci družbenih politik kot poslovni sektor ne moreta priti do dna.

Matt Ridley trdi, da moramo na inovacije gledati bolj kot na postopen in pogosto naključen proces, ki poteka od spodaj navzgor in je rezultat neposrednih človeških izmenjav in ne gre za urejen in jasno razvijajoč se postopek. Inovacije se pomembno razlikujejo od izumov, saj spremenijo iznajdbo v nekaj praktičnega in ljudem dostopnega. Skoraj vedno pa gre za fenomen, ki temelji na kolektivnem sodelovanju in pogosteje vključuje številne poskuse in napake kot pa osamljenega genija, ki sam vse naredi prav. Ekonomisti jih še zmeraj težko ovrednotijo, politiki pa jih z neprimernimi odločitvami zlahka zavrejo.

Ridley nam z dinamičnimi in življenjskimi zgodbami, od iznajdbe parnih strojev do spletnih brskalnikov, pokaže, kako se je začel njihov razvoj, zakaj so uspeli ali pa tudi ne, s tem pa izpiše izjemno pomembno knjigo za naš čas, ko inovacije pomembno odločajo tudi o naši prihodnosti.

 

MATT RIDLEY (1958) je eden najbolj znanih svetovnih piscev o znanosti, okolju in ekonomiji, ob tem pa tudi član komiteja za znanost in tehnologijo zgornjega doma Združenega kraljestva. Do zdaj je napisal že več odmevnih knjig, med njimi sta Racionalni optimist in Rdeča kraljica, v slovenščini pa imamo prevedeno njegovo uspešnico Genom (Učila). Njegove knjige so prevedene v več kot trideset jezikov, njegovo najnovejše delo Kako inovacije spreminjajo svet, v katerem je na razumljiv način obdelal svetovno zgodovino inovacij in njihov vpliv na podobo sveta, pa je nekakšno nadaljevanje njegove prejšnje knjige Evolucija vsega.

 

»V tej poučni in krasni knjigi Matt Ridley razišče skrivnostne razloge za inovacije, ključno silo, ki poganja sodobno ekonomijo. Ridley pokaže, da so inovacije skupinski šport, ki pa ima mnogo različnih obrazov. V veselje se je z njim podati na pot, na kateri razišče zgodovino človeških izboljšav in na njej odkrije obilje uporabnih naukov.«
– Walter Isaacson, avtor knjige Steve Jobs in Leonardo

 

Intervju z avtorjem v Nedelu 21.11.2020.

Podatki o knjigi

  • Založba: Učila International, d.o.o.
  • Vezava: mehka
  • Avtor: Matt Ridley
  • Dimenzije: 125 x 190 x 30
  • Jezik: Slovenski
  • Leto izdaje: 2020
  • Število strani: 414
  • Opomba: Žepna knjiga
  • Šifra: 013908
  • EAN koda: 9789610046530

Stranke, ki so kupile ta izdelek, so kupile tudi:

Sorodni izdelki:

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?