Pozdravljeni, Prijava

Bill Gates

KAKO SE LAHKO IZOGNEMO PODNEBNI KATASTROFI (Trda vezava)

Obstoječe rešitve in nujne inovacije!

Več podatkov

27,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

V tej nujno potrebni in dobro osnovani knjigi Bill Gates predstavi vseobsegajoč, praktičen in dostopen načrt, kako lahko pravočasno zmanjšamo izpuste toplogrednih plinov do ‘ničle’ in se izognemo svetovni podnebni katastrofi!

Bill Gates je celo desetletje raziskoval vzroke in posledice podnebnih sprememb. S pomočjo strokovnjakov s področij fizike, kemije, biologije, inženirstva, politologije in financ se je osredotočil na to, kaj je treba storiti, da bi preprečili neizbežen zdrs planeta v okoljsko katastrofo. V tej knjigi bralcu pojasni, zakaj moramo prenehati s sproščanjem toplogrednih plinov, potem pa podrobno opiše, kaj moramo storiti, da bi dosegli ta življenjsko pomemben cilj.

Bill Gates v knjigi jasno navaja zahtevne izzive, s katerimi se soočamo. Razume inovacije in se dobro zaveda, kako je treba ukrepati, da nove zamisli pridejo na trg, zato suvereno opisuje področja, na katerih tehnologija že pomaga zmanjševati količino sproščenih plinov, navaja pa tudi, kje in kako je mogoče izboljšati delovanje sedanje tehnologije, kje so potrebne prelomne tehnologije in kdo dela na teh bistvenih inovacijah. Na koncu predstavi konkreten, praktičen načrt za dosego zahtevnih ciljev. Našteje konkretne ukrepe, ki bi jih morale sprejeti države, poziva pa tudi vsakega posameznika in javnost, da pritiskajo na delodajalce in vodstva držav, hkrati pa uvedejo spremembe tudi v lastnem življenju.

 

Sporočilo Billa Gatesa je jasno – ne bo lahko odpraviti sproščanja škodljivih plinov in priti do ‘točke nič’, a če bomo sledili načrtu, ki ga je predstavil v tej knjigi, je ta cilj vsekakor dosegljiv.

 

BILL GATES je tehnolog, poslovnež in filantrop. Leta 1975 je s prijateljem iz otroštva Paulom Allenom ustanovil Microsoft, danes pa je sopredsednik fundacije Billa in Melinde Gates. Vzpostavil je tudi organizacijo Breakthrough Energy, ki si prizadeva za komercializacijo čiste energije in drugih tehnologij, povezanih s podnebjem. Ima tri otroke.

 

KOMENTAR UREDNICE:
Knjiga uspešnega tehnologa in poslovneža ter velikega filantropa, ki na vsem razumljiv in z dejstvi ter raziskavami podprt način pojasni, kako se lahko izognemo podnebni katastrofi – jasno pove, kaj morajo storiti državni in svetovni voditelji ter kaj vsak posameznik, da bomo izpuste toplogrednih plinov do leta 2050 spravili do ‘ničle’. Ne bo lahko, je pa mogoče – in to je naša edina možnost, če ne želimo uničiti planeta, na katerem živimo, pravi Bill Gates.

 

Avtor o knjigi:

Če želimo ustaviti globalno segrevanje in se izogniti najhujšim posledicam podnebnih sprememb, moramo prenehati sproščati toplogredne pline v ozračje. Tega ne bo lahko doseči. Človeštvo še nikoli ni storilo česa tako obsežnega. V vseh državah se bo moralo veliko spremeniti, saj se toplogredni plini sproščajo pri skoraj vseh dejavnostih v sodobnem življenju – pri pridelovanju hrane, proizvodnji, prometu. Če se to ne bo spremenilo, bo svet še naprej proizvajal toplogredne pline, podnebne spremembe se bodo še naprej poglabljale, posledice pa bodo za nas po vsej verjetnosti katastrofalne. Spremembe pa niso nemogoče. Nekatera orodja, ki jih za to potrebujemo, že imamo, za tista, ki jih še nimamo, pa ob vsem, kar sem se naučil o podnebju in tehnologiji, verjamem, da jih lahko še razvijemo in preprečimo podnebno katastrofo – če bomo le ukrepali dovolj hitro. V tej knjigi pišem o vsem, kaj bo za to potrebno, in pojasnim, zakaj mislim, da nam lahko uspe.
Podatki o knjigi

  • Založba: Učila International, d.o.o.
  • Vezava: trda
  • Avtor: Bill Gates
  • Dimenzije: 160 x 220 x 23
  • Jezik: Slovenski
  • Leto izdaje: 2022
  • Prevajalec: Samo Kuščer
  • Število strani: 272
  • Šifra: 006788
  • EAN koda: 9789610051114

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?