Pozdravljeni, Prijava

Randall Munroe

KAKO? (Trda vezava)

Nori znanstveni nasveti za probleme iz stvarnega sveta!

Več podatkov

27,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Česarkoli bi se že radi lotili, obstaja pravilen pristop, napačen pristop pa tudi tako neznansko slab pristop, da se ga nihče nikoli ne bi lotil.

Priročnik Kako? podaja pristope te tretje vrste.

Poln je strašansko nepraktičnih nasvetov za vse mogoče zadeve – od pristajanja z letalom, prestavljanja hiše do grajenja obrambnega jarka z lavo za obrambo pred žuželkami.

Randall Munroe, karikaturist in avtor uspešnice Kaj pa, če? ter istoimenskega znanstvenega bloga v knjigi pojasni, kako napovedovati vreme z analiziranjem slikovnih točk na fotografijah v facebooku. Nauči nas, kako ugotovimo, ali smo baby boomerji ali milenijci, in sicer tako, da si izmerimo radioaktivnost zob. Daje napotke, kako lahko snemamo sebke z daljnogledom, prečkamo reko, tako da jo zavremo, in pravočasno pridemo na zmenek, tako da uničimo Luno. Če pa bi se želeli znebiti te knjige, ko opravimo z njo, nam poda vse možnosti, kako jo primerno odvržemo – jo na primer pustimo, da se raztopi v morju, jo pretvorimo v paro, uporabimo tektonske plošče, da jo potisnemo pod zemeljski plašč, ali jo izstrelimo v Sonce.

Munroe pa s tem, da poišče najbolj zapletene načine, kako lahko izvedemo preprosto nalogo, ne želi le otežiti zadev zase in za bralce, temveč nas vabi, da raziščemo najbolj nemogoče predele možnega.

Knjiga Kako? je polna zanimivih podatkov in zabavnih ilustracij, s svojevrstno izkrivljenim pogledom pa nam omogoča boljše razumevanje znanstvenih in tehnoloških temeljev navadnih stvari, ki jih počnemo vsak dan.

 

Druga knjiga avtorja uspešnice Kaj pa, če?

 

RANDALL MUNROE je avtor uspešnic z lestvice New York Timesa Kaj pa, če? in Thing Explainer, znanstvenega bloga z vprašanji in odgovori Kaj pa, če? in priljubljenega spletnega stripa xkcd. Je nekdanji robotik pri Nasi, a je agencijo zapustil leta 2006, da bi risanje spletnih stripov postalo njegova polna zaposlitev. Živi v Massachusettsu v ZDA.

 

KOMENTAR UREDNICE:
Popolnoma neverjetna, na trenutke bizarna, a nadvse duhovita pripoved, ki nudi znanstveni pogled na stvari, ki jih počnemo vsakodnevno – razkriva znanost in zakonitosti v ozadju, ki se jih največkrat niti ne zavedamo.

Podatki o knjigi

  • Založba: Učila International, d.o.o.
  • Vezava: trda
  • Avtor: Randall Munroe
  • Dimenzije: 130 x 195 x 30
  • Jezik: Slovenski
  • Leto izdaje: 2021
  • Prevajalec: Samo Kuščer
  • Število strani: 352
  • Šifra: 006451
  • EAN koda: 9789610047391

Stranke, ki so kupile ta izdelek, so kupile tudi:

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?