Pozdravljeni, Prijava

Brian Greene

KONEC ČASA (Trda vezava)

Človek, vesolje in iskanje smisla življenja!

Več podatkov

29,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

"Le malo ljudi deli Greenovo obvladovanje tako najnovejše kozmološke znanosti
kot svetovne literature."
(The New York Times)

V knjigi Konec časa nas izjemen znanstvenik in avtor poljudnoznanstvenih knjig Brian Greene popelje na raziskovanje vesolja in iskanje smisla v soočenju z ogromnimi prostranstvi kozmosa. Avtorju sledimo od velikega poka do konca časa in spoznavamo, kako so nastale trajne strukture, kako sta se pojavila življenje in um in kako poskušamo ljudje s pomočjo zgodb, mitov, vere, ustvarjalnosti in znanosti ter z iskanjem resnice in globokim hrepenenjem po večnem osmisliti svoj obstoj. V knjigi torej raziščemo vesolje od začetka časa pa do nečesa, podobnega koncu, in si pri tem ogledamo, kako so nemirni in domiselni umi osvetlili temeljno minljivost vsega.

Prelomna knjiga, ki vsebuje nekoliko manj matematičnih formul, zato pa toliko več filozofskih spoznanj, in s pomočjo katere se na popotovanju od delcev do planetov, od zavesti do ustvarjalnosti, od snovi do smisla na krilih avtorjevih besed zavemo svoje hipne, toda žlahtne prisotnosti v kozmosu. 

 

»Medtem ko sem pri vsakdanjem delu iskal teorijo velikega poenotenja in izvor vesolja, sem se pri premlevanju širšega pomena znanstvenih odkritij pogosto vračal k vprašanju časa, ki je odmerjen vsakemu izmed nas – zavedanja lastnega konca ima velik vpliv na to, kar počnemo; večnost ima močan vpliv na um, ki se zaveda, da je njegov materialni obstoj omejen.«

 

BRIAN GREENE (1963) je profesor fizike in matematike na Univerzi Columbia, ki si je mednarodni ugled in prepoznavnost pridobil s številnimi prelomnimi odkritji na področju teorije strun. Napisal je več poljudnoznanstvenih knjig, ki so vse navdušile bralce in postale velike mednarodne uspešnice, med njimi tudi Čudovito vesolje in Tkanina vesolja, ki ju imamo tudi v slovenskem prevodu. Ustvaril je tudi dve nagrajeni miniseriji NOVA in je soustanovitelj Svetovnega znanstvenega festivala (World Science Festival). Z ženo in otrokoma živi v kraju Andes v zvezni državi New York ter občasno v New Yorku. 

 

KOMENTAR UREDNICE:
Uspešen pisec poljudnoznanstvenih knjig Brian Greene se v svojem najnovejšem delu ukvarja s pojmovanjem časa in iskanjem smisla življenja v enormnem vesolju; knjiga se nekoliko loči od prejšnjih, saj je v njej manj matematičnih formul, zato pa toliko več citatov iz literature, filozofije, religioznih besedil … - v knjigi raziščemo vesolje od začetka časa pa do nečesa, podobnega koncu, in si pri tem ogledamo, kako so nemirni in domiselni umi osvetlili temeljno minljivost vsega.

 

O knjigi v medijih:

Delo - Kako dolgo lahko traja misel

Podatki o knjigi

  • Založba: Učila International, d.o.o.
  • Vezava: trda
  • Avtor: Brian Greene
  • Dimenzije: 160 x 220 x 31
  • Jezik: Slovenski
  • Leto izdaje: 2021
  • Prevajalec: Urška Pajer
  • Število strani: 384
  • Šifra: 006527
  • EAN koda: 9789610048237

Stranke, ki so kupile ta izdelek, so kupile tudi:

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?