Pozdravljeni, Prijava

Thomas Erikson

OBKROŽENI S PSIHOPATI (Trda vezava)

Kako lahko preprečimo, da bi drugi manipulirali z nami in nas izkoriščali (v poslu in v življenju nasploh)!

Več podatkov

25,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Naučite se preprečiti, da bi drugi manipulirali z vami!

Švedski strokovnjak za vedenje in avtor svetovne uspešnice Obkroženi z idioti v svoji novi knjigi bralcem razkriva, kako prepoznati psihopate v svoji bližini in kako se jim izogniti.

So psihopati prijetni, karizmatični in zabavni ali manipulativni, sebični in zvijačni? Eno in drugo so, prav zato so tudi tako nevarni, pravi Erikson in razkrije, kako se zoperstaviti njihovim poskusom, da bi nas obvladali in manipulirali z nami.

Knjiga Obkroženi s psihopati uporablja enak sistem klasifikacije vedenja s štirimi barvami, kakršnega smo spoznali v Obkroženih z idioti. Bralec se nauči, kako se soočiti s psihopati v bližini, tako da se začne močneje zavedati svojih vedenjskih značilnosti in njihovih slabosti.

Avtor skozi vso knjigo podaja zanimive poučne zglede iz resničnega življenja, s katerimi odlično ponazori različne načine, kako lahko psihopat zlorabi vedenjske lastnosti oseb. Ob teh pripovedih lahko bralci prepoznajo lastne slabosti, tako da se vnaprej zavarujejo, preden bi lahko bilo prepozno.
Erikson konkretno navede najpogostejše oblike manipulacije, ki se jih poslužujejo psihopati (in tudi drugi), da vplivajo na ljudi okoli sebe. Ker je manipulacija pogosto značilna tudi v povsem normalnih in zgolj v psihopatskih razmerjih, pa nam knjiga podaja tudi praktične prijeme in postopke, s katerimi se bralec lahko sooči z oblastnimi osebami ter negativna razmerja preoblikuje v razmerja obojestranskega spoštovanja.

Knjiga, ki vam pomaga razumeti lastno vedenje, prav tako pa tudi vzgibe in strategije psihopatov, in vas nauči, kako se lahko obranite pred manipulativnimi vplivi na delovnem mestu, v družabnem življenju in znotraj družine.

 

Thomas Erikson je mednarodni strokovnjak za sporazumevanje. Njegovo delo obsega razvoj organizacij s stališča vodenja. Več kot pet tisoč vodstvenih delavcev je naučil, kako lahko bolje in učinkoviteje vodijo podjetje ali organizacijo. Napisal je več priljubljenih poljudnih knjig o sporazumevanju in človeškem vedenju, ki so prevedene v številne jezike. Obkroženi z idioti sodi med prodajno najuspešnejše neleposlovne knjige in je prevedena v več kot 40 jezikov.

»Ko beremo o psihopatih, je to nekako tako, kot da bi gledali prometno nesrečo: moreče je in strašno, vsekakor nam da misliti. Ne moremo pa si kaj, da ne bi gledali. Bolj ali manj vsakogar po svoje privlačijo grozljivi dogodki. Pri tem si mislimo: kakšna sreča, da se to ni zgodilo meni.« Thomas Erikson o knjigi


Več o avtorju TUKAJ.

Podatki o knjigi

  • Založba: Učila International, d.o.o.
  • Vezava: trda
  • Avtor: Thomas Erikson
  • Dimenzije: 160 x 222 x 25
  • Jezik: Slovenski
  • Leto izdaje: 2020
  • Prevajalec: Samo Kuščer
  • Število strani: 286
  • Šifra: 006396
  • EAN koda: 9789610045557

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?