Pozdravljeni, Prijava

Greg McKeown

OSREDOTOČENOST NA BISTVO (Trda vezava)

Kako delati manj, doseči več in živeti bolje!

Več podatkov

25,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Uspešnica časopisa New York Times, prodana v več kot milijon izvodih!

»Obvezno branje za vse, ki se jim zdi, da imajo preveč obveznosti, skrbi ali dela.«
Adam Grant (avtor uspešnic Daš in dobiš ter Izvirnost)

Ste že kdaj opazili, da:
• so vaše moči preveč razpršene?
• ste preobremenjeni in neizkoriščeni hkrati?
• ste nenehno zaposleni, a nikoli ne naredite dovolj?
• da vam čas nenehno kradejo načrti drugih ljudi?
 
Če ste na katerokoli od teh vprašanj odgovorili z 'da', vas lahko reši esencializem oziroma osredotočenost na bistveno, nadvse učinkovita miselnost, ki jo je v istoimenskem priročniku slikovito opisal britanski pisec, svetovalec in avtor priljubljenega podkasta Greg McKeown.
Esencializem oziroma osredotočenost na bistveno ni samo strategija za upravljanje časa ali taktika za doseganje večje učinkovitosti. Je sistematična disciplina za določanje resnično bistvenega in izločanje vsega preostalega, da lahko prispevamo največ na področjih, ki so nam resnično pomembna.
Če hočemo živeti v skladu s to miselnostjo, si moramo disciplinirano prizadevati za manj, kar nas prisili, da uporabimo strožja merila za določanje bistvenega. Posledica tega je, da lahko ponovno sami odločamo, komu in čemu bomo namenili svoj dragoceni čas in energijo, namesto da bi odločanje o tem prepustili drugim.
Izjemna knjiga za sodobni čas, ki vam bo pomagala življenje ponovno vzeti v svoje roke.

 

V tej knjigi vam bom pokazal, kako lahko živite po svoje, ne pa po pričakovanjih drugih. Naučili se boste metode, da boste učinkovitejši, produktivnejši in uspešnejši tako v zasebnem kot v poklicnem življenju. Naučili se boste sistematično določati, kaj je pomembno, izločiti tisto, kar ni, in bistveno postoriti s čim manj truda. Skratka, naučil vas bom discipliniranega prizadevanja za manj na vseh področjih življenja. Tako to poteka.

(odlomek iz knjige)

 

GREG MCKEOWN je svetovalec, govorec, pisec uspešnic in voditelj priljubljenega podkasta Kaj je bistveno (What's Essential). Piše za The New York Times, Fast Company, Fortune, HuffPost, Politico in Inc. ter je med najbolj priljubljenimi blogerji LinkedIna; nastopil je na televizijah NPR, NBC in Fox ter pri Stevu Harveyju. Je član Svetovnega gospodarskega foruma mladih globalnih voditeljev. Rojen je bil v Londonu, sedaj pa z ženo Anno in štirimi otroki živi v Kaliforniji.

 

»Esencializem skriva ključe do rešitve ene največjih ugank življenja: kako delati manj in doseči več. Prava knjiga za vsakogar, ki ima v teh časih preveč obveznosti, skrbi ali – skratka, za vse. Tudi meni je spremenila pogled na tisto, kar je resnično pomembno. Če bi se nasvetov iz nje držalo več voditeljev, bi bilo naše delo in življenje manj stresno in bolj učinkovito. Zato izpustite iz rok, karkoli že počnete,
in se lotite branja.«

Adam Grant, profesor na poslovni šoli Wharton Univerze v Pensilvaniji in avtor uspešnic Daš in dobiš ter Izvirnost


Podatki o knjigi

  • Založba: Učila International, d.o.o.
  • Vezava: trda
  • Avtor: Greg McKeown
  • Dimenzije: 160 x 220 x 23
  • Jezik: Slovenski
  • Leto izdaje: 2021
  • Prevajalec: Neža Kralj
  • Število strani: 256
  • Šifra: 006661
  • EAN koda: 9789610048930

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?