Pozdravljeni, Prijava

Brad Stone

NEBRZDANI AMAZON (Trda vezava)

Jeff Bezos in njegov globalni imperij!

Več podatkov

36,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Jeff Bezos in Amazon – oseba in podjetje, brez katerih si skorajda ne moremo več predstavljati sodobnega življenja!

Pred skoraj desetimi leti je novinar pri Bloombergu Brad Stone v svoji uspešnici Amazon: nastanek in vzpon tehnološkega giganta, ki je za vedno spremenil naše nakupne in bralne navade opisal neverjetni vzpon tega podjetja. Od takrat se je Amazon eksponentno razširil, izumil nove izdelke in vplival na številne panoge, medtem ko se je njegova delovna sila petkrat povečala, njegova vrednost pa je narasla na skoraj dva bilijona dolarjev.

Skoraj nemogoče je preživeti dan, ne da bi naleteli na vpliv podjetja Jeffa Bezosa in njegovih storitev, kot so Whole Foods, Prime Video, računalništvo v oblaku AWS, če sploh ne omenjamo Bezosovega lastništva časnika The Washington Post. Živimo v svetu, ki ga vodita, oskrbujeta in nadzorujeta Amazon in njegov edinstveni ustanovitelj.

Brad Stone v knjigi Nebrzdani Amazon podaja odličen, podroben in živo izrisan portret o tem, kako je maloprodajni začetnik postal eden najmogočnejših in najbolj strah vzbujajočih igralcev v svetovnem gospodarstvu. Novinar, ki tehnološko dogajanje v Silicijevi dolini spremlja že več kot 20 let, pa v knjigi obdela tudi razvoj samega Bezosa – računalniškega strokovnjaka, popolnoma predanega gradnji spletne prodaje, ki se je postopno prelevil v discipliniranega milijarderja z globalnimi ambicijami in je Amazonu vladal z železno roko, ob tem pa zaradi zasebnega življenja pristal na naslovnicah tabloidov.

BRAD STONE je urednik za globalno tehnologijo pri Bloomberg Newsu. Je avtor mednarodne uspešnice Amazon: nastanek in vzpon tehnološkega giganta, ki je za vedno spremenil naše nakupne in bralne navade, ki je bila prevedena v več kot petintrideset jezikov. Živi v San Franciscu in kot novinar dogajanje v Silicijevi dolini pokriva že več kot dvajset let.

 

»Brad Stone je napisal izčrpno delo o enem najmogočnejših podjetij na svetu – Amazonu. V knjigi pa podrobneje opiše tudi Jeffa Bezosa, moža, ki je vse skupaj spočel, ter njegove ambicije v podjetju in zunaj njega.« (Fortune)

 

 • Dobitnica naziva poslovna knjiga leta, ki ga časopis Financial Times podeljuje v sodelovanju z banko Goldman Sachs
 • Knjiga leta po izboru Washington Posta, Economista in Bloomberga
 • Ena izmed 10 najboljših knjig raziskovalnega novinarstva po izboru Niemanove fundacije za razvoj raziskovalnega novinarstva

 

KOMENTAR UREDNICE:
Izjemno aktualna knjiga, plod dolgoletnega raziskovalnega novinarskega dela, ki opiše vzpon Amazona od spletnega podjetja za prodajo knjig do tehnološkega velikana. Pri tem ponuja vpogled v delovno etiko njegovega ustanovitelja Jeffa Bezosa, guruja sodobnih podjetnikov in tehnoloških frikov, ter v samo korporativno delovanje glomaznega podjetja, ki nam po eni strani omogoča udobnost poceni življenja, po drugi strani pa ruši vse, ki se mu postavijo po robu. Skratka knjiga, ki prikaže vso privlačno grozljivost tehnološkega velikana, brez katerega si ne znamo več predstavljati sodobnega življenja.»V tej slikoviti knjigi, polni anekdot, ki je kar ni mogoče odložiti, se Stone poglobi v mogočno podjetje, na katero se zanašamo zaradi cenovno ugodnih in privlačnih storitev, hkrati pa zaradi njega propadajo številna podjetja in izginjajo delovna mesta. Stone je z edinstvenim dostopom do Amazonovih vodstvenih delavcev omogočil bralcu, da opazuje sestanke v podjetju, od blizu spozna genialnost Jeffa Bezosa in tudi njegovo bojevitost, razume kompromis med izjemno učinkovitostjo in nevarnostmi prevlade na trgu ter se seznani z aktualnimi razlogi, zakaj se je vlada začela ukvarjati z nevarnostjo monopola tehnoloških velikanov, kakršen je Amazon.«
(Ken Auletta, avtor knjige Googled)

Podatki o knjigi

 • Založba: Učila International, d.o.o.
 • Vezava: trda
 • Avtor: Brad Stone
 • Dimenzije: 160 x 220 x 35
 • Jezik: Slovenski
 • Leto izdaje: 2022
 • Prevajalec: Samo Kuščer
 • Število strani: 432
 • Šifra: 006693
 • EAN koda: 9789610052470

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?