GWR 2018 - GUINNESSOVA KNJIGA REKORDOV - FELIX.si

Pozdravljeni, Prijava

Guinness World Records

GWR 2018 - GUINNESSOVA KNJIGA REKORDOV

Spoznajte super junake iz resničnega življenja!
Več tisoč osupljivih novih rekordov!

Slovenska izdaja

Več podatkov

19,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

#GWR2018 – najboljša izdaja do zdaj!


Kateri pes ima največ sledilcev na instagramu?
Kaj je večje: največje čokoladno jajce ali najvišji dinozaver?
Kdo je zgradil prvi tematski park na temo stranišč?
Kaj je bolj smrtonosno: morski psi ali selfiji?
Odkrijte odgovore na vsa ta vprašanja in še veliko več!

Ekskluzivno: posebno poglavje o super junakih!
Prenesite si tudi 10 posebnih brezplačnih plakatov o presežnikih!

 

Osrednja tema izdaje za leto 2018 so super junaki – od  fiktivnih super junakov, ki premagujejo zlo v stripih, na televiziji, filmu in v video igrah, do super junakov iz resničnega življenja, ki počnejo neverjetne stvari, da bi postavili svoj rekord. Snovalci nove izdaje črpajo navdih v teh super junakih in pravijo, da se v vsakem človeku skriva neka super moč, ki čaka, da jo odkrijemo. Vsakdo lahko najde super junaka v sebi in tokratna izdaja knjige to tudi potrjuje. V njej je na tisoče junakov, ki so premagali vse ovire in postali najboljši na svetu. In iskanje te moči je ustvarjalce pripeljalo do nekaterih resnično super posameznikov, o katerih lahko več preberete v knjigi, med njimi sta tudi kanadski vikar, ki je povlekel najtežjo hišo, in prvi uradno potrjeni kiborg, ki za večanje sposobnos  svojih čutil uporablja tehnologijo.

Rekorderji so od nekdaj pravi super junaki. S svojimi izpiljenimi sposobnostmi – z močjo, vzdržljivostjo, inteligenco, vztrajnostjo, odločnostjo ali mešanico vsega naštetega – so zagotovo edina živa bitja, ki so še najbolj podobna Supermanu, Čudežni ženski in Iron Manu. Tu boste našli zgodbe, dosežke s celotnega sveta, ki bodo zanesljivo motivirali naslednjo generacijo super junakov iz resničnega življenja. Obenem pa knjiga predstavlja  tisoče novih rekordov s področja narave, znanosti , družbenih medijev, tehnologije, glasbe, fillma in športa ter seveda v klasičnih GWR kategorijah, kot so človeško telo, velike stvari in najrazličnejše zbirke.


NOVOSTI izdaje za leto 2018

Guinnessova knjiga rekordov slavi presežnike na vseh področjih. V novi izdaji se posveča 10 različnim temam in z infografi ko predstavlja plakate, ki ponazarjajo najvišje, najdaljše, najtežje, najhitrejše stvari od nič do najvišje vrednos .

V kolikor ste se spraševali, ali je najdaljša zofa daljša od najdaljšega vlaka; ali je najvišje čokoladno velikonočno jajce višje od najvišjega snežaka; in kaj bi vas stalo več – najdražja kitara na svetu ali najdražji sendvič? – predlagamo, da preverite v knjigi!

Plakate si lahko z internetne strani Guinnessovih rekordov tudi prenesete na računalnik, tablico ali telefon in natisnete. Med druge novosti  letošnje knjige spadajo požari, rubikova kocka, emodžiji, ognjeme  ter rekordi o straniščih, kar je presenetljivo in pomembno področje glede na to, da ima več ljudi dostop do prenosnih telefonov kot pa do čiste vode ...

Novost na vsaki dvojni strani pa so tudi kvizna vprašanja, s katerimi lahko celotna družina preveri svoje znanje.


Knjiga rekordov kot rekorderka

V Guinnessovi knjigi rekordov se vse vrti  okoli številk. Tu pa je nanizanih nekaj podatkov, povezanih s samo knjigo in njeno vsakoletno izdajo.

• V letu 2016 so Guinnessovi svetovni rekordi prejeli 45.118 prijav, 32.114 prijav posameznikov in drugo od podjetij, vlad, dobrodelnih ustanov itd. Potrjenih je bilo samo približno 5 % od teh. V knjigi jih je predstavljenih okoli 3000.

• To je 63. izdaja knjige, prva je izšla leta 1955.

• Do zdaj je bilo prodanih več kot 138 milijonov  tiskanih knjig (in 5 milijonov igričarske izdaje, ki je prvič izšla leta 2007) v več kot 100 državah in več kot 20 jezikih.

• GWR televizijo spremlja 750 milijonov gledalcev letno, njihov youtubov kanal ima 1,8 milijona naročnikov (in več kot 300 milijonov ogledov na leto), njihova internetna stran ima več kot 21 milijonov obiskovalcev letno, njihova stran na facebooku ima več kot 12 milijonov všečkov.

• Raste tudi prodaja vsakoletnih tiskanih izvodov in je bila v letu 2016 za 2 % večja od leta poprej.

 

Tu je še nekaj rekordov za vzbujanje radovednos 

• najvišji skok s palico pogo – 3,36 m

• najdaljši rep (še žive) domače mačke – 44,6 cm

• najstarejši bodibilder – 83 let, 6 dni

• največja zbirka medvedkov – 8026 medvedkov

• najvišja hiša v obliki wc-školjke – 7,5 m

• superjunak, ki ga je igralo največ dobitnikov oskarja – Batman, trije


SLOVENSKI REKORDERJI

V Guinnessovi knjigi rekordov 2018 sta na novo prestavljena dva slovenska rekorda in oba sta bila dosežena lani:

Rok Puvar: NAJVEČJA RAZDALJA Z DESKO ZA VESLANJE STOJE (S SUPOM) NA MIRNI VODI V 24 URAH (MOŠKI); 165,23 kilometra, Velenjsko jezero, 24. in 25. september 2016

Maks Veselko, Dunking Devils: NAJVIŠJE ZABIJANJE S TRAMPOLINA S SALTOM NAPREJ; 3,55 metra, Nikozija, Ciper, 17. december 2016

Zanimivo je, da je Slovenija v letošnji izdaji trikrat omenjena tudi posredno, in sicer v povezavi z rekordi, ki so bili doseženi ob njenem prečkanju.

Slovenijo je med drugim prepotoval Finec, ki je nosilec rekorda za najdaljše potovanje s teleskopskim viličarjem; dva Britanca, ki imata rekord za največ držav, obiskanih s kolesom v 24 urah (ekipa). Po podatkih visokega komisarja ZN za begunce je bilo leto 2015 prvo leto po 2. svetovni vojni, ko je število razseljenih oseb preseglo 60 milijonov, in tako velja za leto z največ razseljenimi osebami (trenutno). Mnogi med njimi so jeseni 2015 potovali tudi skozi našo državo.


 

Podatki o knjigi

  • Založba: Učila International, d.o.o.
  • Vezava: trda
  • Avtor: Guinness World Records
  • Dimenzije: 228 x 304 x 20
  • Jezik: Slovenski
  • Leto izdaje: 2017
  • Število strani: 256
  • Šifra: 004295
  • EAN koda: 9789610034506

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?