Pozdravljeni, Prijava

Mark Manson

Dol mi visi (Žepna knjiga)

Svetovna motivacijska uspešnicaVeč podatkov

10,90 € z davkom

V seznam želja

Opis

Malce drugačen pogled na dobro življenje


V nenavadnem priročniku za samopomoč, ki je odsev sodobne generacije, zvezdniški bloger ovrže vse, kar je nepomembno, in nam razkrije, kako se lahko nehamo truditi, da bi bili ves čas 'pozitivni', in tako resnično postanemo boljši in srečnejši ljudje.

Desetletja nam govorijo, da je pozitivno razmišljanje ključ do srečnega, bogatega življenja. »J***š pozitivnost,« pravi Mark Manson. »Bodimo iskreni, vse to sranje je v k***u in z njim moramo živeti.« Na svojem neverjetno priljubljenem spletnem blogu in v knjigi Dol mi visi Manson ne leporeči oziroma slepomiši. Pove tako, kot je – postreže z odmerkom surove, osvežujoče, iskrene resnice, po kateri danes še kako hrepenimo.
Jeb**o mar nam je lahko samo za določeno količino stvari, pravi, zato moramo ugotoviti, katere so res pomembne. Denar je čudovit, se strinja, še bolj čudovito pa je, če je človeku mar, kaj počne s svojim življenjem, kajti pravo bogastvo prinašajo izkušnje.

Manson je neposreden in iskren, bralca zgrabi za ramena in se mu zazre v oči – ljudje hlepimo po takšnih pogovorih. Knjiga Dol mi visi je začinjena z zabavnimi zgodbami in neotesanim, neusmiljenim humorjem ter predstavlja protistrup pomehkuženemu razmišljanju v slogu 'vsem nam je lahko lepo', ki je okužilo sodobno družbo in spridilo celotno generacijo, ki je deležna zlatih medalj samo zato, ker se je pojavila.

 

Spletna stran avtorja.
Več mnenj o knjigi najdete na portalu Goodreads. 
Knjigo v angleškem jeziku najdete tukaj.

Recenzija v reviji Bukla:
Manson (1984) je eden tistih motivatorjev in predavateljev, ki se požvižga na klasično pozitivno mišljenje, kako doseči tisto, kar želite, ki ga je polna marsikatera knjiga za samopomoč in osebnostni razvoj. Dol mi visi (izvirnik je izšel jeseni 2016) je iskren in neposreden vodnik za mlajše generacije. V njem skuša pisatelj – z začetnim zgledom Charlesa Bukowskega, ki mu do konca življenja ni bilo mar za uspeh, kar je bilo ključno pri tem, da se je prebil kot pisatelj – mlade s prevelikega poudarka, ki ga dajejo svoji zunanji podobi (kot zanič vrednote, denimo, navaja užitek, materialni uspeh, vzorec »vedno moram imeti prav« in nenehno pozitivno naravnanost), preusmeriti na notranje in dobre vrednote – tiste, ki temeljijo na resničnosti, so konstruktivne in jih je mogoče nadzirati. Iskrenost je tako po njegovem mnenju dobra vrednota, saj imate nad njo nadzor, odseva resničnost in koristi drugim (čeprav je včasih neprijetna za okolico), priljubljenost pa je, denimo, slaba vrednota, saj nad njo nimate nadzora, ne odseva nujno resničnosti, obenem pa tudi ni nujno konstruktivna. Osvežujoča knjiga, ki prinaša sodoben pogled na svet in uspeh v njem, začinjena s surovo govorico ulice!
Samo Rugelj, Bukla 132-133 

Podatki o knjigi

  • Založba: Učila International, d.o.o.
  • Vezava: mehka
  • Avtor: Mark Manson
  • Dimenzije: 125 x 190 x 18 mm
  • Leto izdaje: 14. 4. 2017
  • Število strani: 230
  • Šifra: 013494
  • EAN koda: 9789610033813

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?