Pozdravljeni, Prijava

Ethan Kross

INTUICIJA - NOTRANJI GLAS IN KAKO GA (Trda vezava)

Notranji glas – zakaj je pomemben in kako ga izkoristiti sebi v prid

Več podatkov

25,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Notranji glas – zakaj je pomemben in kako ga izkoristiti sebi v prid

 

 

Svetovna knjižna uspešnica, v kateri nagrajeni psiholog razkrinka skrito moč notranjega glasu in pokaže, kako lahko z njeno pomočjo ublažimo tesnobo, izboljšamo telesno in duševno zdravje ter poglobimo odnose z drugimi.

Če boste neznancu povedali, da se pogovarjate sami s seboj, vas bo verjetno odpisal kot čudaka. Ampak v resnici imamo vsi glas v glavi. Kadar se pogovarjamo sami s seboj, pogosto upamo, da se nam bo oglasil notranji trener, namesto tega pa zaslišimo notranjega kritika. Kadar se znajdemo pred zahtevno nalogo, nas notranji trener lahko opogumi: Osredotoči se – saj boš zmogel. Toda enako pogosto se zgodi, da nam notranji kritik spodnese tla izpod nog: Ne bo mi uspelo. Vsi se mi bodo smejali. Čemu bi se sploh trudil?
Priznani psiholog Ethan Kross v svoji knjigi raziskuje prav te neslišne pogovore, ki jih imamo sami s seboj. Prebojne izsledke raziskav vedenja in možganov iz svojega laboratorija prepleta s študijami primerov iz resničnega sveta – od metalca, ki je pozabil, kako se meče, do harvardske študentke, ki je skušala uskladiti študij z življenjem vohunke – in pojasnjuje, kako ti pogovori vplivajo na naše življenje, delo in odnose. Opozarja, da prepuščanje negativnemu samogovoru – ki ga imenuje 'vrvež v glavi'—spodkopava zdravje, poslabša razpoloženje, vnaša napetost v odnose in povzroči, da klecnemo pod pritiskom.
Toda dobra novica je, da smo že opremljeni z orodji, ki jih potrebujemo, da bi svoj notranji glas izkoristili sebi v prid. Ta orodja imamo pogosto pred nosom, s pomočjo knjige Ethana Krossa pa se jih bomo naučili uporabljati. Rezultat bodo spremenjeni najpomembnejši pogovori, ki jih imamo vsak dan: pogovori s samim seboj.DR. ETHAN KROSS je eden vodilnih svetovnih strokovnjakov za nadzor nad zavestnim umom. Nagrajeni profesor Univerze Michigan in Ross School of Business je direktor laboratorija za čustva in samoobvladovanje. Sodeloval je pri političnih razpravah v Beli hiši, v zvezi z njegovim delom pa so ga intervjuvali v oddajah CBS Evening News, Good Morning America in NPR Morning Edition. O njegovem pionirskem delu so med drugimi pisali časopisi The New York Times, The New Yorker in The Wall Street Journal.
Ethan Kross je diplomiral na Univerzi Pensilvanija, doktoriral pa na Univerzi Columbia. Intuicija: notranji glas – zakaj je pomemben in kako ga izkoristiti sebi v prid je njegova prva knjiga in zanjo je bilo prodanih več kot 25 prevodnih pravic.

Ta knjiga bo korenito spremenila nekatere od najodločilnejših pogovorov v vašem življenju – tiste, ki jih imate s samim seboj. Poleg tega, da je Ethan Kross pionirski psiholog in nevroznanstvenik, je tudi neobičajno nadarjen pisatelj in pripovedovalec zgodb. V svoji knjigi pokaže, da je mogoče naš opičji um prevzgojiti, ga motivirati in celo spametovati – namesto da se ga trudimo utišati. (Adam Grant, avtor uspešnic Izvirnost ter Daš in dobiš)»Ethan Kross v svoji knjigi preplete prebojna znanstvena spoznanja s privlačnimi.« (Carol Dweck, avtorica knjige Moč miselnosti)

»Intuicija je sveža in privlačna, je mojstrovina – prelomna knjiga, ki bo spremenila vaš pogled na človeško naravo. /…/ Obvezno branje za vsakogar.« (Angela Duckworth, avtorica knjižne uspešnice Predanost)

»Poživljajoče. /…/ Poučen vpogled v obvladovanje ‘nemih pogovorov, ki jih imamo ljudje sami s seboj'.« (Publishers Weekly)

»Knjiga, ki resnično spremeni um.« (Kirkus Reviews)

»Praktičen, koristen priročnik, kako utišati notranji hrup.« (Booklist)

Ena najboljših knjig leta 2021 po izboru časopisa The Washington Post


Nesporna napetost med notranjim glasom kot neko koristno supermočjo in razdiralnim kriptonitom, ki nam škoduje, je zame velika uganka človeškega uma. Kako je lahko glas, ki nam služi kot najboljši vodnik in trener, tudi naš najhujši kritik?
Ključ do zmage nad negativnimi mislimi ni, da se nehamo pogovarjati sami s seboj. Izziv je ugotoviti, kako to početi bolj učinkovito. Na srečo sta tako naš um kot svet okoli nas zasnovana tako, da nam pomagata narediti prav to. A preden se posvetimo temu, kako obvladati glas v svoji glavi, moramo odgovoriti na bolj osnovno vprašanje.
Zakaj ga sploh imamo?
(citat iz knjige)


 


Podatki o knjigi

  • Založba: Učila International, d.o.o.
  • Vezava: trda
  • Avtor: Ethan Kross
  • Dimenzije: 160 x 220 x 23
  • Jezik: slovenski
  • Leto izdaje: 2022
  • Prevajalec: Maja Lihtenvalner
  • Število strani: 272
  • Šifra: 006682
  • EAN koda: 9789610050254

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?