Pozdravljeni, Prijava

Sanjay Gupta

OHRANIMO OSTER UM (Mehka vezava KM)

Za zdrave in mlade možgane v vseh življenjskih obdobjih!

Več podatkov

19,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Ohranite mlad, zdrav in oster um s tem znanstveno zasnovanim vodnikom, v katerem nas Sanjay Gupta nauči, kako zaščititi možgane pred pešanjem.

Doktor Gupta je nevrokirurg in glavni medicinski dopisnik pri CNN.

Vse življenje se trudimo, da bi ohranili oster in brezhibno delujoč um. Zdravnik in svetovni popotnik Sanjay Gupta je v svoji knjigi zbral spoznanja iz najnovejših raziskav, ki jih izvajajo vrhunski znanstveniki z vsega sveta. Z njihovo pomočjo lahko izostrite in zaščitite delovanje možganov ter poskrbite za kognitivno zdravje pri vsaki starosti.
Doktor Gupta v knjigi ovrže najpogostejše zmote o staranju in kognitivnem upadu, preuči, kateri načini prehranjevanja in telesne dejavnosti so najboljši za možgane, ter pojasni, ali je bolj zdravo, če se več družimo ali če igramo videoigre, ki zahtevajo dober spomin in hitro obdelovanje podatkov. Odkrijte, kaj se lahko naučimo od ljudi s ‘supermožgani’, ki štejejo že več kot osemdeset ali devetdeset let, pa imajo še vedno oster um, ter ugotovite, ali nam zdravila, prehranska dopolnila in vitamini resnično koristijo. Doktor Gupta se posveti tudi boleznim možganov, zlasti alzheimerjevi bolezni, odgovori na vsa vprašanja o znakih in simptomih ter nas nauči, kako se jih lahko ubranimo in ostanemo zdravi, medtem ko negujemo partnerja s kognitivnim upadom. Oriše tudi dvanajsttedenski program s praktičnimi strategijami za vsakodnevno krepitev možganov, ki ga lahko povsem prilagodite svojim potrebam. 

 

Ne glede na to, kaj pravi vaša DNK, lahko svojo usodo spremenite, če zdravo jeste, se redno gibate, ne kadite, pijete čim manj alkohola in sprejmete še nekaj presenetljivih odločitev v zvezi z življenjskim slogom.

 

SANJAY GUPTA se je v možgane zaljubil že kot osnovnošolec. Pozneje je štiri leta študiral medicino in nato opravil še sedem let specializacije, da je postal nevrokirurg. V tem poklicu uživa že več kot dvajset let. Možgani so njegova prva in najgloblja ljubezen.
Doktor Gupta je napisal tri knjige, ki so se uvrstile na seznam prodajnih uspešnic New York Timesa, dela pa tudi kot glavni medicinski dopisnik pri CNN. Od leta 2001 poroča o najpomembnejših zdravstvenih temah naše dobe; z gledalci pogosto deli srhljive in ganljive zgodbe o pogumnih reševalcih ter se javlja iz prvih bojnih vrst skoraj vsakega konflikta, naravne nesreče in izbruha bolezni vsepovsod po svetu.

V reviji Forbes so ga uvrstili na seznam desetih najvplivnejših slavnih osebnosti.
Gupta živi v Atlanti, kjer dela tudi kot izredni profesor nevrokirurgije v Emoryjevi univerzitetni bolnišnici in pomočnik vodje Oddelka za nevrokirurgijo v bolnišnici Grady Memorial. Poleg tega je specialist v Ameriškem odboru za nevrokirurgijo. Poročen je z Rebecco – ko je prebrala to stran, ga je spomnila, da je njegova najgloblja ljubezen v resnici ona. Sanjay se je modro strinjal z njo. Imata tri najstniške hčerke, ki se jim zdi blazno smešno, da njihov oče piše knjigo o spominu. Guptove punce namreč trdijo: »Naš oče si ne zapomni dobesedno ničesar!« 


Podatki o knjigi

 • Založba: Učila International, d.o.o.
 • Vezava: mehka
 • Avtor: Sanjay Gupta
 • Dimenzije: 150 x 217 x 29
 • Jezik: Slovenski
 • Leto izdaje: 2022
 • Prevajalec: Maja Kogej
 • Število strani: 368
 • Opomba: Knjiga meseca
 • Šifra: 010068
 • EAN koda: 9789610049401

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?