Pozdravljeni, Prijava

Nicolas Barreau

Nicolas Barreau - komplet Žepnih knjig

Komplet treh romanov za vse ljubitelje Pariza, vrhunske kulinarike in dobrih ljubezenskih romanov!

Več podatkov

19,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Skrivne sestavine ljubezni (Žepna knjiga)

Aurélie, mlada lastnica ljubke pariške restavracije, se, potem ko jo je brez pojasnila čez noč zapustil njen fant, poda na dolg in obupan sprehod po Parizu. V mali knjigarni, v katero se zateče po spletu nenavadnih okoliščin, najde knjigo, ki jo v hipu spravi v boljšo voljo. Pa ne le to! Dogajanje v njej je – o, kako čudno! – postavljeno prav v njeno restavracijo, v knjigi pa je natančno opisana tudi Aurélie. Le kako je to mogoče?

Da bi izvedela kaj več o ozadju romana in da bi spoznala skrivnostnega angleškega pisatelja, avtorja knjige, ki ji je rešila življenje, se Aurélie obrne na založbo, pri kateri je izšel francoski prevod knjige. A tam ji, kot se zdi, ne morejo ali pa nočejo pomagati z želenimi informacijami …

Bo Aurélie naposled le spoznala angleškega pisatelja, ki se je s svojim pisanjem tako dotaknil njenega srca? In kakšno vlogo ima pri vsej tej komediji zmešnjav André, glavni urednik pri francoski založbi?

Domiselna, duhovita in zabavna zgodba, polna nepričakovanih preobratov, skritega hrepenenja ter vročih iskric bo osvojila ljubitelje Pariza, vrhunske kulinarike in dobrih ljubezenskih romanov.


Pariz je vedno dobra izbira (Žepna knjiga)

Rosalie Laurent je lastnica ljubke papirnice v srcu Pariza, v katero ljudje zahajajo predvsem zaradi njenih čudovitih ročno izdelanih voščilnic za vsako priložnost. Nekega dne se v trgovinici oglasi znameniti pisatelj otroških knjig in ji ponudi sodelovanje: ilustriranje njegove zgodbe Modri tiger. Knjiga takoj postane uspešnica, med pisateljem in ilustratorko pa se razvije globoka naklonjenost. Toda ko Rosalie njuno knjigo ponosno razstavi v izložbi, se zaplete v hud spor z nekim Američanom, obiskovalcem papirnice, ta namreč trdi, da je zgodba o modrem tigru njegova, in ji celo zapreti s tožbo …

Samosvoja lastnica, slavni pisatelj, ameriški profesor književnosti in skrivnostni tipkopis – nenavadna trgovinica s čarobnimi voščilnicami postane prizorišče lahkotno napete ljubezenske zgodbe, polne presenetljivih in očarljivih preobratov.

Nicolas Barreau je svobodni književnik, čigar knjižne uspešnice so prevedene v številne jezike. Na Sorboni je doštudiral romanistiko in anglistiko. Potem ko je nedavno razveselil bralce z uspešnico Skrivne sestavine ljubezni, ki jo je obogatil z jedmi iz zakladnice lastnih kulinaričnih skrivnosti, je z zadnjim romanom Pariz je vedno dobra izbira postregel pravo ljubezensko poslastico.


Nekega večera v Parizu (Žepna knjiga)

Alain Bonnard, lastnik malega kinematografa v Parizu, je nostalgično prepričan, da lahko dober kino uspešno deluje tudi, če obiskovalcem ne ponuja kokakole in kokic. In če namesto hollywoodskih filmskih uspešnic predvaja izbrane naslove dobrih starih in novih filmov.

Je to res recept za uspeh, da mali kino preživi? Alain se je odločil, da bo vztrajal pri svojih načelih – gledalce razvaja s filmi, ki ponujajo sanje. Rad ima ljudi, ki prihajajo v njegov kino. Še posebej pa se navduši nad očarljivo neznanko, ki prihaja na izbrane predstave ob sredah zvečer. Kakšna je zgodba dekleta v rdečem plašču, ki vedno izbere sedež v 17. vrsti? Nekega večera se Alain opogumi in lepo neznanko povabi na večerjo. Med njima se vname nežna ljubezen, a vse skupaj se skrivnostno zaplete.

Alainovo življenje se postavi na glavo: obiščeta ga znameniti ameriški režiser in priljubljena igralka ter mu predlagata, da v njegovi dvorani posnamejo film Nežni spomini na Pariz. Ko Alain, očaran nad slavno igralko, pristane na ponudbo, se znajde v središču zanimanja medijev, filmske projekcije v malem kinu pa so vsak večer razprodane.

A zaljubljeni lastnik kinematografa ima druge skrbi: dekle v rdečem plašču, o kateri ne ve nič razen njenega imena, izgine – kot bi se vdrla v tla. Je to samo naključje? Alain se poda v iskanje svoje izvoljenke in pri tem zaide v zgodbo, ki se bi lahko zgodila samo v dobrem filmu … 

Podatki o knjigi

  • Založba: Učila International, d.o.o.
  • Avtor: Nicolas Barreau
  • Dimenzije: 125 x 190 x 69
  • Leto izdaje: 5. 9. 2016
  • Vezava: Broširana
  • Šifra: 011605
  • EAN koda: 3830022015969

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?