Pozdravljeni, Prijava

Emma Stonex

SVETILNIČARJI (Trda vezava)

Napet roman, navdihnjen z resnično zgodbo, o treh svetilničarjih, ki so skrivnostno izginili s samotnega svetilnika, in ženah, ki so ostale.

Več podatkov

27,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Napet roman, navdihnjen z resnično zgodbo, o treh svetilničarjih, ki so skrivnostno izginili s samotnega svetilnika, in ženah, ki so ostale.

Zadnji dan starega leta 1972 do svetilnika na Deviški skali pripluje čoln z zamenjavo za skrbnike. Vendar jih nihče ne pozdravi. Reševalci podrejo vhodna vrata, ki so bila zaklenjena z notranje strani, in odkrijejo prazen stolp. Miza je pogrnjena, jedi nedotaknjene. V dnevniku glavnega skrbnika piše, da je okrog stolpa divjala nevihta, čeprav je bilo že ves teden jasno. In obe uri sta se ustavili ob 8.45.

Kakšna nenavadna usoda je pogubila te može? Težko morje šepeta njihova imena. Pod gladino valovijo črne skale in utapljajo duhove. Iz vode se kakor svetlo kopje dviga samotni in veličastni stolp.

Dvajset let pozneje žene, ki so ostale, obišče pisatelj, odločen, da bo odkril resnico o izginotju. Zgodbe žensk se prepletajo z dogajanjem na svetilniku v zadnjih tednih. Na dan prihajajo dolgo zadrževane skrivnosti in resnice se sprevračajo v laži, bralec pa se trudi dognati, kaj se je zgodilo, zakaj in komu verjeti.

 

Svetilničarji, ki so jih navdihnili resnični dogodki, so zgodba o osamljenosti in obsedenosti, o klavstrofobiji in divjosti, o resničnosti in iluziji ter o svetilniku, ki mora goreti, medtem ko vse drugo pogoltne tema. Roman je napisala britanska romanopiska Emma Stonex, preveden pa je že v več kot 25 jezikov.

 

O avtorici:
Emma Stonex je romanopiska, ki je napisala že devet knjig pod psevdonimom. Svetilničarji je njen prvi roman pod lastnim imenom in so ga prevedli že v več kot 25 jezikov. Preden je postala pisateljica, je delala kot urednica pri uveljavljeni založbi. Z družino živi na jugozahodu.

 

»Enkratno napisana in evokativna uganka, ljubezenska zgodba in strašljivka v enem. Ves čas sem pozorno bral in nisem želel, da bi se zgodba končala. Čudovito.«
S. J. Watson (avtor uspešnice Preden zaspim) 

Podatki o knjigi

  • Založba: Učila International, d.o.o.
  • Vezava: trda
  • Avtor: Emma Stonex
  • Dimenzije: 130 x 195 x 28
  • Jezik: Slovenski
  • Leto izdaje: 2021
  • Prevajalec: Marko Bogataj
  • Število strani: 336
  • Šifra: 006607
  • EAN koda: 9789610047803

Stranke, ki so kupile ta izdelek, so kupile tudi:

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?