Pozdravljeni, Prijava

Juliana Weinberg

AUDREY HEPBURN IN ZVEZDNIŠKI SIJ (Trda vezava)

Preprosto dekle postane hollywoodska ikona!

Več podatkov

29,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

»Najpomembnejše je, da uživaš v življenju in si srečen. To je vse, kar šteje.«
Audrey Hepburn

Nizozemska, leta 1944: Ko Evropo pretresa druga svetovna vojna, mlada Audrey Hepburn odkriva ljubezen do plesa. Med vojnimi grozotami in vsakdanjo lakoto sanjari o tem, da bi postala primabalerina. A čeprav se ji te sanje hitro razblinijo, si ne pusti vzeti poguma. Takoj si najde nov cilj: priti v katerega od filmskih studiev v Ameriki! In v resnici jo nadarjenost pripelje v Hollywood, kjer zaigra ob največjih zvezdah, kot sta Gregory Peck in Humphrey Bogart. Toda bleščeči kraj njenih sanj od nje zahteva vse. Lahko njena zvezda zasije na hollywoodskem nebu, ne da bi izgubila samo sebe?

Le kdo ne pozna elegantne igralke s srnjimi očmi, ki se je z Gregoryjem Peckom na vespi podila po Rimu ali grizljala rogljiček pred izložbo najslavnejše newyorške draguljarne? Audrey Hepburn je poosebljala milino in lepoto tistega časa, a le malokdo ve, da je velika filmska dama raje kot na rdečih preprogah uživala v vlogi žene, matere in gospodinje na švicarskem podeželju. Roman Audrey Hepburn in zvezdniški sij je presunljiva pripoved o tej preprosti mladi ženski, ki jo je Hollywood izstrelil med zvezde, in večna zgodba o iskanju ljubezni.

 

Po takem dnevu, ki ji je kot kamen obležal na duši, je njegovo nežnost vsrkala kot goba. Vse pomisleke je odrinila v zadnji kotiček srca, jih pokopala v težko krsto in zaprla pokrov. Počutila se je ranljivo in potrebovala je ljubezen, on pa ji je dal vse, kar je potrebovala, vedno znova, iz dneva v dan.
Čokolado, vrtnice, ljubezen in pozornost.

 

JULIANA WEINBERG se je rodila v Neustadtu an der Weinstrasse v nemški zvezni deželi Porenje-Pfalška. Z možem in otroki živi v Pfalškem gozdu. Poleg pisanja jo izpolnjuje učiteljski poklic.

 

9. knjiga v seriji Velike ženske!

Velike ženske. Velike zgodbe. Velike ljubezni.

Druge knjige iz zbirke: Slikarka, Coco Chanel in vonj ljubezni, Maria Callas,
Frida Kahlo in barve življenja, Hvala, gospod Dior
Podatki o knjigi

  • Založba: Učila International, d.o.o.
  • Vezava: trda
  • Avtor: Juliana Weinberg
  • Dimenzije: 160 x 220 x 32
  • Jezik: Slovenski
  • Leto izdaje: 2021
  • Prevajalec: Neža Kralj
  • Število strani: 400
  • Šifra: 006678
  • EAN koda: 9789610049326

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?