Pozdravljeni, Prijava

Chanel Cleeton

NAJLEPŠE DEKLE NA KUBI (Žepna knjiga)

Roman o pogumu, ljubezni in žrtvovanju treh mladih žensk, ki se borijo za svobodo, navdihnjen po resnični zgodbi!

Več podatkov

14,90 € z davkom

V seznam želja

Opis

Konec devetnajstega stoletja se tri revolucionarke borijo za svobodo v izjemno zanimivem romanu pisateljice Chanel Cleeton, avtorice številnih prodajnih uspešnic, ki so se povzpele na lestvico časopisa New York Times.

Novi roman so navdihnili resnični dogodki in življenjska zgodba legendarne Kubanke Evangeline Cisneros, ki je spremenila potek zgodovine.

V zlati dobi New Yorka časopisna mogotca William Randolph Hearst in Joseph Pulitzer bijeta bitko za prevlado. Ko leta 1896 Grace Harrington dobi službo pri Hearstovem časopisu, se znajde v krutem svetu, kjer si s pomočjo ene same novice lahko ustvariš ali zapraviš kariero, a življenje ji spremeni zgodba s Kube.

Osemnajstletna Evangelina Cisneros, po krivem zaprta v razvpitem havanskem zaporu za ženske, sanja o Kubi brez španske nadvlade. Ko Hearst izve za njeno stisko, njen obraz objavi na naslovnici svojega časopisa in jo razglasi za 'najlepše dekle na Kubi', Evangelina pa postane slogan ameriškega posredovanja v bitki za kubansko neodvisnost.

S pomočjo Marine Perez, kurirke, ki naskrivaj sodeluje s kubanskimi revolucionarji v Havani, Grace in drugi člani Hearstovega osebja Evangelino poskusijo osvoboditi. Ko pa kubanske civiliste pod prisilo preselijo v koncentracijska taborišča in eksplozija ameriške vojne ladje USS Maine Združene države in Španijo pahne v vojno, morajo te tri ženske v boju za svobodo tvegati vse.

 

CHANEL CLEETON je avtorica knjižne uspešnice na lestvici časopisov New York Times in USA Today ter izbrane knjige knjižnega kluba Reese Witherspoon z naslovom Naslednje leto v Havani. Rojena je bila na Floridi, a je odraščala ob zgodbah eksodusa svoje družine s Kube, ki je sledil dogodkom po revoluciji. Njena strast do politike in zgodovine se je nadaljevala med študijem v Angliji, kjer je na Richmondu, ameriški mednarodni univerzi v Londonu, diplomirala iz mednarodnih odnosov, na Londonski šoli za ekonomijo in politične vede pa je magistrirala iz globalne politike. Chanel je prejela tudi doktorat pravnih znanosti na pravni fakulteti Univerze Južne Karoline. Rada potuje in je živela na Karibih, v Evropi in Aziji.

 

KOMENTAR UREDNICE:
Chanel Cleeton nam v tem presunljivem, a navdihujočem romanu odstira temačno poglavje kubanske zgodovine, opisano skozi oči treh pogumnih mladih žensk: ameriške novinarke, kubanske kurirke in zapornice v zloglasnem havanskem zaporu. Zgodba je postavljena v čas špansko-ameriške vojne, ki jo je podžigal rumeni tisk, in temelji na resnični zgodbi o Evangelini Cisneros
.

Podatki o knjigi

 • Založba: Učila International, d.o.o.
 • Vezava: mehka
 • Avtor: Chanel Cleeton
 • Dimenzije: 125 x 190 x 27
 • Jezik: Slovenski
 • Leto izdaje: 2021
 • Prevajalec: Petra Brecelj
 • Število strani: 384
 • Opomba: Žepna knjiga
 • Šifra: 013996
 • EAN koda: 9789610049807

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?