Pozdravljeni, Prijava

Claudia, Nadja Beinert

MARILYN IN ZVEZDE HOLLYWOODA (Trda vezava)

Od sirote do največje filmske legende našega časa!

Več podatkov

32,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Kako je Norma Jeane Baker postala svetovna filmska zvezdnica Marilyn Monroe!

Normina strast je film, bleščeči svet Hollywooda je njeno pribežališče. Kadar sedi v kinu, lahko pozabi na vse: na svoje samotno, revno otroštvo, mater v ustanovi za duševno bolne in neprestani strah, da bo pristala v sirotišnici. Občuduje velike zvezdnice tistega časa, igralke, za katere se zdi, da so iz nekega drugega sveta, tako zelo samozavestne, ljubljene, občudovane in osupljivo lepe. Posebej ji je pri srcu plavolaska Jean Harlow.

Ko jo Grace, materina ekscentrična prijateljica, vzame k sebi, Norma ne najde le svojega doma, Grace jo podpira tudi v njeni želji po vstopu v filmski svet. Normine sreče pa je nenadoma konec, ko se Grace z možem preseli v drugo zvezno državo, mladoletna Norma pa ne more z njo. Šestnajstletnica se je prisiljena poročiti, da ji ni treba v sirotišnico. V Jimu sicer najde nežnega soproga, njene sanje pa bi se skoraj razblinile, če ne bi imela knjige o igralstvu, ki je preprosto ne more odložiti …

 

Marilyn in zvezde Hollywooda je nadvse čustvena življenjska zgodba o tem, kako je Norma Jeane Baker postala svetovna filmska zvezdnica Marilyn Monroe.

 

Dr. Claudia Beinert in njena sestra dvojčica sta se rodili in odraščali v Staßfurtu. Obe sta študirali mednarodni menedžment v Magdeburgu. Preden je Claudia svojo strast za zgodovinske romane spremenila v poklic, je delala kot profesorica finančnega menedžmenta. Dr. Nadja Beinert živi v Erfurtu. Mlajša dvojčica je več let dela v filmski panogi. Avtorici lahko obiščete na spletni strani: www.beinertschwestern.de.

 

Čeprav naj bi se Norma po dogovorjeni poroki odpovedala sanjam, da bo nekoč postala filmska zvezdnica, ne more mimo dejstva, da šele pred fotografskim objektivom zares zaživi. Ve, da želi stati pred kamero in postati igralka – samo to jo bo resnično osrečilo. Ampak še prej se mora znebiti okov v obliki strogih družbenih pravil tistega časa. Šele nato lahko postane izjemna ženska, ki jo poznamo danes: Marilyn Monroe, največja ikona filmske zgodovine.

Podatki o knjigi

  • Založba: Učila International, d.o.o.
  • Vezava: trda
  • Avtor: Claudia, Nadja Beinert
  • Dimenzije: 160 x 220 x 31
  • Jezik: Slovenski
  • Leto izdaje: 2022
  • Prevajalec: Maruša Mugerli Lavrenčič
  • Število strani: 368
  • Šifra: 006778
  • EAN koda: 9789610052357

Stranke, ki so kupile ta izdelek, so kupile tudi:

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?