Pozdravljeni, Prijava

Pat Barker

TROJANKE (Mehka vezava KM)

Izpod peresa avtorice mednarodne uspešnice Ko dekleta obmolknejo!

Več podatkov

19,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Drugi del serije o trojanskih ženskah, ki so preživele vojno!

Troja je padla in Grki, zmagovalci te neskončne vojne, si želijo čim prej vrniti domov in s seboj odnesti vojni plen ‒ vključno s trojanskimi ženskami. Čakajo na ugoden veter, da bi odpluli proti Egejskemu morju.

A vetra ni in ni, morda tudi zato, ker so bogovi užaljeni. Truplo kralja Priama namreč leži ob obali, nepokopano in oskrunjeno. Zmagovalci obtičijo v taboru v senci uničenega mesta, zavezništvo, ki jih je združevalo, pa se krha. Na dan priplavajo stare zamere, razjedati jih začnejo najrazličnejša sumničenja in pojavijo se nova rivalstva.

Nekdanja trojanska princesa Brisejda, ki je bila nekoč Ahilova sužnja, zdaj pa pripada možu Alkimu, tiho spremlja dogajanje in sklepa zavezništva, kjer more ‒ s Priamovo ostarelo ženo, uporniško Hekabo, Agamemnonovo novo ženo Kasandro in ponižanim vedeževalcem Kalhasom –, pri tem pa ves čas zvito išče pot do maščevanja. Zase, za trojanske ženske, za Trojo.


»Še ena klasika Pat Barker: izzivalna, osvežujoča in globoko izpolnjujoča.”
 (Kirkus)

PAT BARKER (1943, Thornaby-on-Tees) je britanska pisateljica, dobitnica nagrade booker ter ena najpomembnejših in kritiško najbolj opevanih sodobnih pisateljev o vojni. Za svoje sijajno, skoraj homersko, a osvežujoče moderno pisanje je bila nagrajena tako s strani bralcev kot kritikov. Napisala je trilogijo Regeneration in še okoli deset drugih romanov. Trojanke je njeno drugo delo, prevedeno v slovenščino, v njem pa nadaljuje zgodbo iz nagrajenega romana Ko dekleta obmolknejo.
Pat Barker je profesorica zgodovine in političnih ved; z možem živi v Durhamu v Angliji.

 

UREDNICA O KNJIGI: V privlačnem, presunljivem in prepričljivem romanu, lirično napisanem, a v svojem bistvu izjemno brutalnem, se na moške osredotočeni pogled epske drame trojanske vojne in njenih posledic obrne v drugo smer in poišče drugo zgodbo, zgodbo žensk, ter sledi potovanju nekdanje kraljice skozi kaos zgodovine, ko išče svojo svobodo in svojo pravico, da bi napisala lastno zgodbo.

 

“Pat Barker nadaljuje serijo romanov, v katerih pripoveduje, kako so ženske na strani poražencev doživele trojansko vojno. Ujete so in zasužnjene, a vseeno okušajo drobne zmage. Trojanke bralcu spet in spet pokažejo, kako daleč nazaj segajo korenine nekaterih modernih zločinov, in uporabljajo bralčevo razumevanje genocida ter posilstva kot orožja, da ga posrkajo v zgodbo, ki se nikoli ne konča.”
(Daily Mail)

Podatki o knjigi

 • Založba: Učila International, d.o.o.
 • Vezava: mehka
 • Avtor: Pat Barker
 • Dimenzije: 150 x 217 x 24
 • Jezik: Slovenski
 • Leto izdaje: 2022
 • Opomba: Knjiga meseca
 • Prevajalec: Maja Lihtenvalner
 • Število strani: 304
 • Šifra: 010117
 • EAN koda: 9789610053019

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?