Pozdravljeni, Prijava

Kristin Hannah

MOJA ALJASKA (Trda vezava)

Največji preizkus preživetja za družino v krizi izpod peresa avtorice romana Slavček!

Več podatkov

34,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Aljaska. Nepredvidljiva. Neizprosna. Neukročena.

Ernt Allbright se je iz vietnamske vojne vrnil spremenjen in vzkipljiv. Ko je izgubil še eno službo, se je brez razmisleka odločil, da se bo z ženo in hčerko preselil na sever, kjer bo živel v skoraj popolni divjini.
Cora bi za moškega, ki ga ljubi, naredila vse, četudi to pomeni, da mu bo sledila v neznano. Trinajstletna Leni, ki je ujeta v močno plimovanje strastnega, nevihtnega razmerja svojih staršev, preostane le to, da gre z njima in si drzne upati, da bo ta nova dežela njeni družini obljubila boljšo prihodnost.

V divjem, odmaknjenem kotičku Aljaske najdejo Allbrightovi močno neodvisno skupnost odločnih moških in še odločnejših žensk. Dolgi, s soncem obsijani dnevi in darežljivost domačinov nadomestijo pomanjkljivo pripravo in pojemajoče rezerve prišlekov.

Toda s približevanjem zime in spuščanjem teme se Erntovo krhko duševno zdravje slabša in družina začne razpadati. Nevarnosti neizprosne Aljaske se v primerjavi z Erntovimi notranjimi morami kmalu izkažejo za večje od vsega. V mali, s snegom prekriti koči, odeti v osemnajst ur noči, Leni in mama spoznata grozljivo resnico: znajti se morata sami. V divjini ni nikogar, ki bi ju rešil, razen njiju dveh samih.


KRISTIN HANNAH je nagrajena avtorica največjih uspešnic. Napisala je že več kot dvajset romanov, vključno z mednarodno uspešnico Slavček, ki so jo na spletni strani Goodreads leta 2015 razglasili za najboljši zgodovinski domišljijski roman, isto leto pa je osvojila tudi močno zaželeno nagrado Po izboru bralcev. Poleg tega so jo kot avtorico najboljše knjige razglasili tudi Amazon, itunes, Buzzfeed, Wall Street Journal, Paste in The Week. Njen roman Moja Aljaska je spletna stran Goodreads leta 2018 razglasila za najboljši zgodovinski roman.

 

Roman ima tudi veliko avtobiografskih elementov, saj avtorica sama pravi,
da »izhajam iz dolge linije pustolovcev«,
ki je privedla do tega, da so se v Aljasko zaljubili vsi.

Podatki o knjigi

  • Založba: Učila International, d.o.o.
  • Vezava: trda
  • Avtor: Kristin Hannah
  • Dimenzije: 130 x 195 x 36
  • Jezik: Slovenski
  • Leto izdaje: 2023
  • Prevajalec: Sužana Pečnik
  • Število strani: 448
  • Šifra: 006878
  • EAN koda: 9789610053583

Stranke, ki so kupile ta izdelek, so kupile tudi:

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?