Pozdravljeni, Prijava

Louis Bayard

JACKIE IN JAZ (Trda vezava)

Mojster zgodb Louis Bayard nariše presenetljiv portret mlade Jackie Kennedy, kot je še nismo videli.

Več podatkov

32,99 € z davkom

V seznam želja

Opis

Presenetljiv pogled na Jackie, preden je postala tista Jackie. 

Leta 1951 si nekdanja debitantka Jacqueline Bouvier služi kruh kot Zvedava fotografinja za washingtonski časopis. V življenju si je zadala cilj, da ne bo 'postala gospodinja', a ko na zabavi v Georgetownu spozna karizmatičnega kongresnika Jacka Kennedyja, ni več tako prepričana. Kmalu se začneta spogledovati ob koktajlih in večerjah in klepetati po telefonu. Jackie vleče vse globlje v Kennedyjevo orbito, Jack pa postaja vse bolj izmuzljiv in odsoten, zato se začne spraševati, kakšno bi bilo življenje z njim. Odgovore poišče pri njegovem najboljšem prijatelju in zaupniku Lemu Billingsu, prikritem geju, ki je Kennedyjevo družino vzel za svojo. Ravno ta družina mu je zadala nalogo, naj zaključi posel z Jackovo novo punco. A ko jo spozna, se med njima razvije globoko in pretresljivo prijateljstvo, ki ga razdvoji in mu zastavi vprašanje: Si Jackie zasluži takšno zakonsko zvezo?
Starejši Lem, ki pretresa svojo vlogo v zapletenem zavezništvu, nam pripoveduje o dvorjenju, polnem hrepenenja in napetosti, če-jev in morebitnih napak.


Jackie in jaz z duhovitimi in izredno sočutnimi besedami avtorja Louisa Bayarda postane izredno zanimiva zgodba o prijateljstvu, ljubezni, žrtvovanju in izdajstvu ter nam ponuja svež pogled na ikonični ameriški osebnosti.

 

LOUIS BAYARD po besedah New York Timesa 'poživlja zgodovinsko leposlovje' in preteklost prikazuje, 'kakor da bi jo videl na lastne oči'.
Med njegove priznane romane sodijo The Pale Blue Eye, po katerem je Netflix posnel film s Christianom Balom v glavni vlogi, mednarodne prodajne uspešnice Courting Mr. Lincoln, Roosevelt's Beast, The School of Night, The Black Tower in Mr. Timothy ter izredno pohvaljen mladinski roman Lucky Strikes.

 

16. knjiga v zbirki Velike ženske. Velike zgodbe. Velike ljubezni.

Podatki o knjigi

  • Založba: Učila International, d.o.o.
  • Vezava: trda
  • Avtor: Louis Bayard
  • Dimenzije: 160 x 220 x 27
  • Jezik: Slovenski
  • Leto izdaje: 2023
  • Prevajalec: Marko Bogataj
  • Število strani: 304
  • Šifra: 006967
  • EAN koda: 9789610053521

Sorodni izdelki:

Knjige istega avtorja

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Na blagajno


E-novice

Želite prejemati novice po elektronski pošti ?